‘Ajax, Feyenoord en PSV vechten om populaire aanvaller’

Foto: ‘Ajax, Feyenoord en PSV vechten om populaire aanvaller’

Waar vooral Ajax vroeger heel erg actief was op de Scandinavische markt, scouten de Amsterdammers nu vaak in Zuid- en Midden-Amerika. Dat betekent echter niet dat de meest veelbelovende voetballers uit bijvoorbeeld Denemarken worden vergeten.

Voetbal International meldt namelijk dat Robert Skov op het verlanglijstje van directeur spelerszaken Marc Overmars staat. Daarbij krijgt de nummer twee van de Eredivisie wel concurrentie uit eigen land… “Skov wordt nadrukkelijk gevolgd door onder meer PSV, Ajax en Feyenoord. In de Deense media wordt hij de FCK-kometen genoemd, de komeet van FC Kopenhagen. Afgelopen maand kozen de coaches in de Superligæn Skov met overweldigende meerderheid tot beste speler in de Deense competitie. De aanvaller kreeg zestig van de maximale 65 punten. Ploeggenoot en voormalig Ajacied Viktor Fischer eindigde als tweede in de verkiezing. De derde plaats was voor de negentienjarige Andreas Skov Olsen van FC Nordsjælland.”

Het blad typeert de vleugelspits: “Afstandsschot, dribbel, snel, vrijetrappenspecialist. Skov is een linkspoot die vanaf de rechterkant speelt. De tegenstanders van FC Kopenhagen proberen zo min mogelijk overtredingen te maken rond het zestienmetergebied. De schoten van Skov zijn behalve hard ook zeer precies. Vijf van zijn achttien treffers in de Superligæn betroffen vrije trappen, in totaal scoorde hij tien keer van buiten het zestienmetergebied. Skov is geen typische buitenspeler, maar meer een aanvallende middenvelder met een enorm hoog rendement. Hij schiet vaak van grote afstand op doel.”

Bij Ajax zou de Deen Hakim Ziyech misschien wel op kunnen volgen aan de rechterkant van de aanval, maar VI vraagt zich af of Skov in de aankomende transferzomer nog wel haalbaar is voor een Nederlandse club.

Wat vind jij?

  • Goede speler voor Ajax
  • Goede speler voor PSV
  • Goede speler voor Feyenoord
1025+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie