Van Bronckhorst komt met heerlijke anekdote over Ronaldinho: ‘Que pasa?!’

Foto: Van Bronckhorst komt met heerlijke anekdote over Ronaldinho: ‘Que pasa?!’

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst speelde in het verleden samen met Ronaldinho bij FC Barcelona. Frank Rijkaard was hun trainer en volgens ‘Gio’ was de Nederlandse oefenmeester goed in de omgang met de grote Braziliaanse vedette.

“Ronnie. Kwam regelmatig met zijn zonnebril en Havaiana’s op de club. Trainden we ’s avonds, had-ie ook nog zand tussen zijn tenen. Een dag na de wedstrijd ging hij liggen op de massagetafel. Wij naar buiten om te trainen en als we dan terugkwamen, hoorde je alleen maar wat gesnurk. Op een donderdagavond speelden we uit tegen Zaragoza. Ronaldinho, zondag: niet getraind; maandag: niet getraind; dinsdag: niet getraind; maar woensdag toch mee met de selectie”, begint Van Bronckhorst in gesprek met Voetbal International.

“Frank gaf altijd twee uur voor de wedstrijd zijn opstelling prijs. Plakte hij stickertjes met namen op een bord: Van Bommel, Gio, et cetera. Dus ik naar de wc en snel kijken. Zag ik Santiago Ezquerro linksbuiten staan. Terug aan tafel zei ik tegen Ronnie: Je speelt niet. Hij meteen naar Rijkaard, hè. ‘Que pasa?!‘”, vervolgt ‘Gio’.

“Frank zuchtte, stond op, liep naar dat bord, haalde de sticker van Ezquerro eraf en deed die van Ronaldinho erop. Die Ezquerro, wereldgozer, keek er een beetje naar en werd niet eens boos. “Tja, Ronnie, hè”. Die snapte het wel en Rijkaard ook. Als Ronnie per se wilde spelen, dan speelde hij. Ging Frank als trainer geen bonje om maken.”

Mooi verhaal?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
248+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie