Kuyt: ‘Trots op debuut Orkun Kökcü bij het eerste’

Foto: Kuyt: ‘Trots op debuut Orkun Kökcü bij het eerste’

Dirk Kuyt werkt nu natuurlijk als jeugdtrainer bij Feyenoord en kwam in die hoedanigheid al eerder met Orkun Kökcü in aanraking. De talentvolle middenvelder maakte in het afgelopen weekend zijn Eredivisie-debuut en liet zich zien met een doelpunt en een assist.

Mr. Duracell schrijft in zijn column in De Telegraaf: “Frenkie de Jong heeft de afgelopen dagen het nieuws beheerst door de bereidheid van PSG om een recordbedrag in de Eredivisie voor hem te willen betalen. Dat onderstreept opnieuw hoe belangrijk opleiden is en hoe goed wij daar in Nederland in zijn. Daarom moeten we blijven investeren in opleiden. Niet alleen bij topclubs, ook bij amateurclubs. In Nederland hebben we een structuur die zoveel waarde heeft voor het voetbal. We weten dat we ook in de toekomst niet op kunnen tegen landen met veel meer geld. Die blijven spelers voor enorme bedragen kopen.”

Kuyt gaat verder: “Maar waar ze in het Midden-Oosten olie hebben, bezitten wij dus de gave van opleiden. De manier waarop wij talenten ontwikkelen, hoe we voetballertjes van vijf jaar al bij een club laten spelen en op alle vlakken doorselecteren in het Nederlandse voetbal, is uniek.”

De Katwijker verwacht dat de huidige trend zich doorzet. “Voor jeugdspelers worden nationaal al vergoedingen betaald en ik denk dat de waarde van jeugdspelers in de toekomst, ook naar het buitenland toe, nog groter wordt. In dat kader ben ik trots dat ik een héél klein onderdeel heb mogen zijn bij het debuut van Orkun Kökcü. En ik zeg met klem dat ik de minste bijdrage heb gehad van alle jeugdtrainers, zoals Cor Adriaanse en anderen die voorheen met hem hebben gewerkt. Die coaches in de Academy hebben ontzettend goed werk gedaan.”

Verwacht jij veel van Kökcü?

  • Ja
  • Nee
90+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie