TRANSFERUURTJE: Ajax moet 25 miljoen betalen, spelersruil met Hirving Lozano

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax moet 25 miljoen betalen, spelersruil met Hirving Lozano

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Ajax gaat vermoedelijk flink cashen in de aankomende zomertransferperiode, aangezien voetballers als Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt vermoedelijk vertrekken voor een totaalbedrag van 150 miljoen euro. De Amsterdammers kijken echter ook zelf om zich heen. Eerder schreven we al over de interesse van de Eredivisie-topclub in een samenwerking met Martin Ödegaard van Real Madrid, die momenteel op huurbasis voor Vitesse speelt. Ook middenvelder Sander Berge van het Belgische KRC Genk staat echter op het verlanglijstje van directeur spelerszaken Marc Overmars. De Italiaanse media weten echter dat de talentvolle Noor klauwen met geld moet kosten. Genk zou namelijk liefst 15 miljoen euro willen ontvangen voor zijn 20-jarige verdedigende middenvelder. Omdat Ödegaard ongeveer 10 miljoen euro kost, zou het zomaar eens zo kunnen zijn dat Ajax een heuse Noorse enclave creëert voor 25 miljoen euro.

Fran Sol doet het dit seizoen wederom geweldig in het shirt van Willem II en gaat aan het einde van het huidige voetbaljaar hoogstwaarschijnlijk wel een stap maken. Het Algemeen Dagblad weet dat vooral Feyenoord en AZ in de race zijn voor zijn handtekening. “Hij wordt genoemd voor de spitspositie bij AZ en Feyenoord, al zegt technisch directeur Martin van Geel van de Rotterdamse club dat Sol zeker niet in de winterstop naar de Kuip komt. Misschien is hij wel de ideale opvolger van Luuk de Jong. Met de PSV’er deelt hij de koppositie in het topscorersklassement.”Inmiddels is het wel bekend dat Tottenham Hotspur nadrukkelijk naar de diensten van Hirving Lozano hengelt bij PSV. De grootmacht uit de Premier League heeft een enorm geldbedrag over voor de Mexicaan, maar wil ook een speler naar het Philips Stadion sturen. Lozano kost naar verluidt zo’n 50 tot 60 miljoen euro, maar het valt natuurlijk niet uit te sluiten dat er een club komt die nog meer geld voor hem op tafel legt. Directeur Daniel Levy probeert de deal daarom zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de technische man van de Eindhovenaren, John de Jong, aldus de Engelse roddelmedia. De huidige koploper van de Eredivisie hoeft maar zijn jawoord te geven en spits Vincent Janssen komt in een van de aankomende transferperiodes over uit Londen.

Buitenland:

Het zou helemaal niet zo gek zijn als Eden Hazard na het lopende voetbalseizoen vertrekt bij zijn werkgever Chelsea. De vleugelspits heeft al een paar keer gezegd dat Real Madrid zijn droomclub is en De Koninklijke wil spijkers met koppen slaan. In de afgelopen transferzomer was het voor de Madrilenen niet mogelijk om de sterspeler van de Blues en het nationale team van België naar het Estadio Santiago Bernabéu te halen, maar aan het einde van dit voetbaljaar zal er een nieuwe poging volgen. Sterker nog, naar verluidt is het management van Hazard er inmiddels al wel uit met de directie van Real over een gepeperd, langlopend contract.

Kenny Tete vertrok voor ongeveer 4 miljoen euro van Ajax naar Olympique Lyon en deed het aanvankelijk heel erg goed in de Ligue 1. In het hier en nu komt de rechtsback vrijwel nooit meer in actie en vermoedelijk wordt hij in de aankomende winterstop verhuurd. De Turkse media schrijven dat er al een tijdje contacten liggen tussen de Süper Lig-topclub Besiktas en het management van de voetballer in kwestie, alsmede zijn werkgever. De betrokken partijen zouden er al bijna uit zijn en naar verluidt wordt Tete voor anderhalf jaar verhuurd aan de werkgever van Jeremain Lens en Ryan Babel. Mogelijk wordt er daarnaast een optie tot koop afgesproken, maar Besiktas wil eerst zien hoe de oud-Ajacied zich houdt in Turkije.

Denk jij dat Eden Hazard naar Real vertrekt?

  • Ja
  • Nee
257+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie