“Een nieuw stadion gaat de kloof met Ajax en PSV niet dichten”

Foto: “Een nieuw stadion gaat de kloof met Ajax en PSV niet dichten”

Veel Feyenoord-fans wantrouwen de plannen van Feyenoord City, dat een kostenplaatje van 444 miljoen euro heeft. Directeur Jan de Jong blijft echter geloven in deze plannen.

Bij een presentatie van de businessclub in De Kuip sprak De Jong zich uit over de financiële onderbouwing. Feyenoord wil onder meer 25 miljoen euro gegarandeerd op jaarbasis. “We vragen geen subsidie”, stelt de directeur. “Wij vinden ook niet dat we overvragen, we zetten de gemeente ook niet onder druk. We willen 25 miljoen euro mét de mogelijkheid dat dit bedrag nog verder gaat groeien.”

Het Algemeen Dagblad citeert: “Het plan zit gewoon goed in elkaar.” De vraag is hoe groot de sportieve sprong zal zijn. Een nieuw stadion gaat de kloof met Ajax en PSV niet dichten. Daar zijn wij verantwoordelijk voor met het soort voetbal dat we spelen. Dit jaar vallen we terug naar 68 miljoen euro. De komende jaren zal Feyenoord ook sportief moeten presteren, dan hou je de concurrentie in zicht. En als we goede resultaten boeken, halen we veel meer inkomsten uit een nieuw stadion dan uit de huidige Kuip.”

De directeur besluit: “Er is geen plan B. Je kunt De Kuip renoveren, maar dan ga je niet naar 63.000 toeschouwers. Dan ben je kansloos voor het verkrijgen van Champions League-finales. (…) We kunnen deze sprong één keer maken. Dit is onze enige kans.”

Moet dit nieuwe stadion er komen?

  • Ja
  • Nee
224+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie