Bizar: ‘Cocu op verschrikkelijke wijze genaaid door eigen assistenten’

Foto: Bizar: ‘Cocu op verschrikkelijke wijze genaaid door eigen assistenten’

Dat het huwelijk tussen Phillip Cocu en Fenerbahçe tot dusver niet al te gelukkig verloopt, was al wel duidelijk. Maar de details die vandaag in de Turkse media onthuld worden, zijn werkelijk choquerend.

Cocu zou namelijk door zijn eigen assistenten snoeihard gesaboteerd worden. De geruchten gaan dat bijvoorbeeld veldtrainer Turgay Altay zó woedend is over het feit dat hij een deel van zijn takenpakket af moest staan aan Erwin Koeman, die met Cocu meekwam, dat hij besloot de boel expres te gaan verzieken voor het Nederlandse duo.

Altay zou, samen met nog twee enigszins buitenspel gezette coaches, informatie over spelers vanuit videobeelden van wedstrijden én trainingen gelekt hebben naar derde partijen. Er wordt onder meer het doorspelen van de opstelling van Fenerbahçe richting de aanstaande tegenstander genoemd. Die claim deed voorzitter Ali Koc zojuist op de Turkse televisie. Altay en de twee andere opstandige trainers zijn na het bekend worden van hun ‘anti-Cocu-campagne’ ontslagen.

Volgens Koc is verder de ervaren doelman Volkan Demirel uit de selectie verbannen nadat hij op een ‘vulgaire manier’ tekeer is gegaan tegen onder meer assistent-coach Koeman, en een bestuurslid.

Het meest bizarre verhaal gaat over de rebellerende veldtrainers die een kleed mee zouden hebben genomen de kleedkamer in, rondom het Europa League-duel tegen Spartak Trnava. Toen er werd gevraagd waarom dat kleed er lag, zouden de trainers hebben gezegd: ‘Als we verliezen wordt Cocu na de wedstrijd hierin opgerold en ontslagen.’

Cocu gaat de Kerst halen als trainer van Fener

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
836+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie