TRANSFERUURTJE: Tottenham aast op dubbeldeal met PSV, Vermeer ontkent

Foto: TRANSFERUURTJE: Tottenham aast op dubbeldeal met PSV, Vermeer ontkent

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

[b]Nederland:[/b]

Tottenham Hotspur was tot voor kort geïnteresseerd in een prominent tweetal van de Eredivisie-topclub Ajax, maar heeft klaarblijkelijk besloten dat de Amsterdammers te veel geld vragen. Nu mikt de grootmacht op een dubbeldeal met PSV. Het medium TEAMtalk meldt dat de namen van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt lang boven aan het verlanglijstje van oefenmeester Mauricio Pochettino hebben gestaan, maar er is gewoonweg een te grote hype ontstaan rond de twee spelers van Ajax. Directeur spelerszaken Marc Overmars vraagt 80 miljoen euro voor de middenvelder en de vraagprijs voor de verdediger zal daar niet ver onder liggen. Naar verluidt zijn de scouts van de Spurs echter onder de indruk geraakt van twee spelers van PSV. De belangstelling voor Steven Bergwijn bestaat natuurlijk al langer, maar ook Jorrit Hendrix wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de Londenaren.

Kenneth Vermeer
bevindt zich op het tweede plan bij zijn werkgever Feyenoord en er is al eens geschreven dat de keeper geen goede band zou onderhouden met oefenmeester Giovanni van Bronckhorst. Onzin, aldus de doelverdediger. Hij vertelt namelijk aan FOX Sports: “Daar is niets van waar. Ik heb een normale band met de trainer. Ik zie weleens wat voorbij komen, maar als mensen niets weten gaan ze iets schrijven. Tussen de trainer en mij is er niets gebeurd. Tuurlijk is het lastig als je de hele week hard traint en je zondag niet mag spelen, maar we weten de situatie. In de voorbereiding was ik niet fit, dus dan weet je dat je niet speelt. Het belangrijkste is dat ik fit blijf, zodat ik er sta wanneer ik er moet staan. Ik wil Justin (Bijlow, red.) zo goed mogelijk ondersteunen.”

[b]Buitenland:[/b]

Phil Foden ligt op dit moment nog vast tot medio 2020 bij Manchester City, maar heeft volgens de Daily Star uitzicht op een contractverlenging. Naar verluidt hebben de directeurs van de regerend landskampioen van de Premier League tegen de jonge Engelsman gezegd dat hij 280.000 euro per week kan gaan verdienen. Dat zou dan zijn om Foden uit de klauwen van de diverse geïnteresseerde grootmachten te houden, maar het blijft natuurlijk opmerkelijk dat een jong talent een dergelijk bedrag kan gaan opstrijken. Het genoemde weekloon komt neer op een jaarsalaris van een slordige 14,5 miljoen euro.

Cristiano Ronaldo verruilde Real Madrid deze zomer voor het Italiaanse Juventus, maar het had zomaar anders kunnen lopen. Volgens het dagblad Marca had de aanvaller namelijk nog drie aanbiedingen op stapel liggen. Manchester United was de eerste club die met het Santiago Bernabéu belde, maar wilde niet al te veel betalen. Vervolgens kreeg Ronaldo zelf een telefoontje van AC Milan, dat liefst 150 miljoen euro overhad voor zijn diensten. De aanvaller zelf wilde echter niet naar het San Siro-stadion, omdat de grootmacht uit Milaan in de afgelopen seizoenen behoorlijk in verval is geraakt. Ook Paris Saint-Germain wilde Cristiano hebben, maar gaf aan dat het per se wilde wachten tot de laatste dag van de transfermarkt. De Parijzenaars waren namelijk bang voor een transferpoging voor Kylian Mbappé of Neymar.

Vermeer moet zo snel mogelijk vertrekken bij Feyenoord

  • Eens
  • Oneens
154+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
84+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
40+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
29+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
14+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
266+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
104+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
31+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
164+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
65+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
92+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
474+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
202+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
299+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
902+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
170+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8626+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1974+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3298+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
623+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
980+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie