‘Ronaldo stond naakt voor de spiegel en zei: maar Messi ziet er niet zo uit’’

Foto: ‘Ronaldo stond naakt voor de spiegel en zei: maar Messi ziet er niet zo uit’’

Peter Crouch is niet de meest gepolijste voetballer aller tijden, maar met zijn eerlijke en vaak ook hilarische uitspraken is hij erg geliefd in Engeland. Nu brengt de cultspits een eigen boek uit: How to be a footballer.

Daarin gaat hij onder meer in op de ijdele Cristiano Ronaldo. “Rio Ferdin. “Rio Ferdinand vertelde ons dat Cristiano Ronaldo weleens naakt voor de spiegel stond, zijn handen door zijn haar haalde en zei: ‘Wauw, wat ben ik knap!’ De andere spelers van Manchester United probeerden hem uit te dagen. ‘Whatever, Lionel Messi is een betere speler dan jij’, zeiden ze. Ronaldo haalde zijn schouders op en lachte opnieuw. ‘Ja, maar Messi ziet er niet zo uit!'”

Een andere hoofdrolspeler in het boek is linksback Benoit Assout-Ekotto, clubloos na zijn vertrek bij FC Metz onlangs. Hij leeft niet echt voor de sport, vertelt Crouch. “Sterker nog: hij had er een hekel aan. Zaterdag om 13.30 uur had hij geen idee wie de tegenstander was. ‘Maar Benoit, we hebben het er de hele week over gehad tijdens de training’, zei ik dan. En dan was er het eten voor de wedstrijd. Wij aten pasta met kip, zonder saus, en dat was al twintig jaar zo. Maar Benoit kwam altijd binnen met een tas van de Tesco met dezelfde vier dingen: een croissant, warme chocolademelk, een blikje cola en een zakje chips.”

“De croissant begreep ik nog wel, want hij is Frans-Kameroens. Voor de chocolademelk geldt hetzelfde. Hij deed vaak zijn croissant in de chocolademelk. Maar de chips en de cola … Het leken wel twee verschillende maaltijden”, schrijft Crouch verder in zijn boek. “De ene was voor een echte Parijzenaar van middelbare leeftijd, de ander voor een twaalfjarige uit Londen. En het werkte, want hij was altijd in topconditie en raakte nauwelijks geblesseerd. We accepteerden het maar, net als alle andere eigenaardigheden. Zoals de auto’s waarmee hij naar de training kwam. Soms was het een Smart, soms een Lamborghini. Of het feit dat hij ijsbaden weigerde om te herstellen, simpelweg omdat ze ‘te koud’ waren.”

Van wie ben jij meer fan?

  • Ronaldo
  • Messi
113+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie