Acht spelers verdedigden de kleuren van Standard Luik én Ajax

Foto: Acht spelers verdedigden de kleuren van Standard Luik én Ajax

Standard Luik en Ajax zijn twee grote clubs in België en Nederland. De twee hadden heel wat grote spelers in hun rangen en er waren acht spelers die voor de twee ploegen uitkwamen.

Johnny Dusbaba

Een zeer stevige verdediger die van 1974-1977 voor Ajax speelde en pakte er één titel. Speelde nadien vier jaar voor Anderlecht en daar haalde Standard hem weg. Speelde drie jaar in Luik en won en won er twee titels. Berucht is het verhaal dat hij in het materiaalhok van alles en nog wat verkocht aan ploegmaats: leren jassen, videorecorders…

Arie Haan

Een geweldige middenvelder die zes jaar bij Ajax speelde en er een geweldig palmares bij elkaar voetbalde: drie keer Europacup I, twee keer de UEFA Supercup, drie landstitels, drie keer de beker, en één keer het WK voor clubteams. Speelde nadien zes jaar voor Anderlecht, waar Standard hem wegplukte. In twee jaar Luik won hij twee titels. Ging nadien naar PSV en Hong Kong. Was ook twee jaar trainer bij Standard.

Simon Tahamata

Een weergaloze voetballer die het publiek vermaakte met zijn fantastische techniek. Kwam vier jaar uit voor Ajax en won er drie landstitels en één beker. Standard plukte hem er weg en hij voetbalde vier jaar in Luik, gekruid met 40 doelpunten, honderden dribbels en won er twee titels en één beker. Was nadien nog even aan de slag in de jeugdopleiding van Standard.

Walter Meeuws

Speelde drie jaar voor de Rouches en won er twee titels en één beker van België. Speelde nadien nog een jaar voor Ajax en won er de titel.

Jelle Van Damme

Werd als jonge knaap door Ajax weggeplukt bij Germinal Beerschot, maar in Amsterdam moest hij Maxwell voor zich dulden. Speelde er drie jaar én een kwartfinale van de Champions League. Had jarenlang een voorliefde voor Standard en belandde er in 2010 en speelde er vijf jaar. Won bij Ajax twee titels en één beker, bij Standard won hij twee keer de Beker van België. Was zeer geliefd bij het Luikse publiek.

Tom De Mul

Werd als jonge knaap bij Beerschot weggehaald en brak helemaal door bij Ajax. Trok naar Sevilla en speelde op huurbasis voor Genk en Standard. Sukkelde met blessures en moest al vroeg stoppen met voetballen, is nu spelersmakelaar.

Wamberto

De zeer sympathieke en goedlachse Braziliaan speelde eerst enkele jaren voor Seraing en daar haalde Standard hem weg. Hij was geliefd in Luik en speelde er twee jaar. Ajax ging hem er weghalen en in Amsterdam speelde hij 5,5 jaar en nadien keerde hij – na een korte uitleenbeurt aan Bergen- terug naar Luik, waar hij nog twee jaar actief was. Bij Ajax won hij twee titels, twee bekers en één keer de Johan Cruijff Schaal, bij Standard niets.

Eyong Enoh

Speelde van 2008-2014 (januari) voor Ajax, maar kon zich er nooit echt opwerken tot een vaste waarde. Streek in de zomer 2014 neer bij Standard en speelde er drie seizoenen en kwam er aan 98 wedstrijden. Verliet de club transfervrij en speelt nu voor Enosis Neon in Cyprus. Won bij Ajax twee titels, één beker en één keer de Johan Cruijff Schaal, bij Standard won hij de Beker van België.

Claudio Reulens

Van welke speler uit dit rijtje was jij het meest fan?

  • Enoh
  • Haan
  • Tahamata
  • Van Damme
  • Meeuws
  • De Mul
  • Wamberto
  • Dusbaba
213+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:30
1+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
19+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
94+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
09:50
42+
Dries Mertens neemt pensioenbesluit
09:30
25+
Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’
09:15
60+
Feyenoord-talent ambitieus: ‘Nieuwe successen en prijzen behalen’
08:50
232+
Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot
08:30
27+
Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’
08:10
270+
‘Ajax geïnteresseerd in Villa-talent na Europese ontmoeting’
07:45
731+
Van ‘t Schip duidelijk over toekomst Ajax: ‘Dat moet hij beslissen’
07:27
290+
‘Nieuwe trainersklus Van Nistelrooij aanstaande’
07:20
730+
Koeman woest over EK-selectie: ‘Dit vind ik absurd’
23:46
71+
Henk Veerman ‘claimt’ aandeel in Oranje-succes: “Gaf hem wel wat tips mee”
23:23
91+
Oud-middenvelder Richard Knopper traint tegenwoordig profs in eigen academie
22:58
127+
Illuster Champions League-seizoen Ajax Vrouwen ten einde gebracht door Chelsea
22:30
0+
Kippenvel: Brobbey bezorgt jonge Ajax-fan de dag van zijn leven
22:07
439+
‘Oud-Ajacied draait de gevangenis in’
22:00
50+
Hiep hiep hoera: ORANJE, nee Duitsland EUROPEES KAMPIOEN! | Twee Viertje met jarige Aad #76
21:42
236+
‘Oranje-international in topvorm niet eens mee naar het EK’
21:17
62+
Jesus ontsteld na uitspraak racisme-incident: “Voel me erg verbitterd”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie