TRANSFERUURTJE: Mount-tegenvaller voor Ajax en PSV, recordbedrag voor Lozano

Foto: TRANSFERUURTJE: Mount-tegenvaller voor Ajax en PSV, recordbedrag voor Lozano

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.


Nederland:


Zakaria Labyad liet na de wedstrijd tussen FC Utrecht en sc Heerenveen nog weten dat er niets klopte van de geruchten over een transfer naar Ajax, maar Voetbal International weet dat de Marokkaan akkoord is gegaan met een contractvoorstel van de Amsterdammers. Het blad bericht op vrijdagmorgen: “Zakaria Labyad vervolgt zijn carrière bij Ajax. De 25-jarige Marokkaanse aanvaller heeft een mondeling akkoord bereikt met de Amsterdammers over een vierjarig contract. De verwachting is dat hij op zeer korte termijn, mogelijk nog vandaag, zijn handtekening zal zetten in de hoofdstad. Labyad, die bij FC Utrecht nog een verbintenis heeft tot medio 2020, werd afgelopen winter ook al in verband gebracht met een overgang naar Ajax. Destijds ketste de overgang af, maar de interesse vanuit Amsterdam bleef de afgelopen maanden zeer concreet.

Atlético Madrid gaat in de aankomende zomer misschien wel voor een recordtransfer zorgen in de Eredivisie. De Spaanse roddelmedia berichten vandaag namelijk dat de ploeg uit de hoofdstad van Spanje navraag heeft gedaan naar Hirving Lozano van PSV. Daarbij zou de clubleiding in het Wanda Metropolitano aangegeven hebben dat men maximaal 60 miljoen euro over wil maken voor de diensten van de vleugelspits. Atlético krijgt natuurlijk te maken met een vertrek van zijn sterspeler Antoine Griezmann, die achter de schermen al lang en breed rond is met FC Barcelona. De Catalanen lichten de transferclausule in het contract van de Franse superster, waardoor de Europa League-finalist helemaal niets meer te zeggen heeft.

Mason Mount speelt op dit moment nog voor Vitesse, maar is natuurlijk nog steeds eigendom van de Premier League-grootmacht Chelsea. Ajax en PSV zijn geïnteresseerd in de technisch begaafde middenvelder, maar hebben naar verluidt slecht nieuws te horen gekregen. Aanvankelijk was het plan van de Blues om Mount nog een jaar te verhuren, waarbij de Amsterdammers en de Eindhovenaren allebei een optie waren geweest. Volgens het boulevardblad The Sun is men op Stamford Bridge echter dusdanig onder de indruk geraakt van de prestaties van de Engelsman in Arnhem dat hij in het aankomende seizoen een kans krijgt bij de hoofdmacht.

Buitenland: 

Volgens de Engelse media gaat het op dit moment helemaal mis bij de Premier League-club Everton. Wayne Rooney ligt in de clinch met oefenmeester Sam Allardyce, die daar mogelijk de gevolgen van ondervindt in de vorm van een ontslag. Het is algemeen bekend dat de Engelse routinier in de belangstelling staat van een aantal ploegen uit de Amerikaanse Major League Soccer, maar volgens het dagblad Mirror wil hij helemaal niet vertrekken uit Liverpool. Wel is hij helemaal klaar met Allardyce en heeft hij bij de clubleiding op Goodison Park gemeld: of jullie ontslaan hem aan het einde van het seizoen, of ik ga elders kijken. Het is niet ondenkbaar dat de directeurs van Everton de kant van de aanvaller kiezen.

Andrés Iniesta is gelinkt aan China en Japan, maar mogelijk zien we de Spanjaard na het WK toch niet in Azië voetballen. Er zijn namelijk aanbiedingen uit Australië op komst. Iniesta (33) heeft na ruim twintig jaar besloten om FC Barcelona te verlaten. De transfervrije spelmaker werd aanvankelijk vooral gelinkt aan China, vervolgens kwam Japan ter sprake, maar nu blijkt ook Australië een serieuze optie. Namens de Australische voetbalbond heeft David Gallop de interesse van clubs uit de A-League bevestigd.

Denk jij dat Allardyce ontslagen wordt bij Everton?

  • Ja
  • Nee
212+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie