‘Wonder van Leeuwarden’ brengt Dordrecht ronde verder

Voor FC Dordrecht blijft de Eredivisie-droom bestaan ten koste van SC Cambuur. In Leeuwarden wist de ploeg van Gérard de Nooijer een 1-4 nederlaag op eigen veld weg te poetsen en dus moest er een uiteindelijk een strafschoppenserie aan te pas komen om de winnaar aan te wijzen.

Halverwege leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Leeuwarders. Cambuur wist de voorsprong over twee duels zelfs uit te breiden naar 5-1 door na precies een half uur spelen de ban te breken. Daniel Crowley stuurde Issa Kallon diep en hij maakte oog in oog met de Dordrecht-doelman geen fout.

Het tweeluik leek beslist, maar Cambuur vergat de voorsprong verder uit te breiden. Dordrecht wist daarentegen juist een inhaalrace op te starten. Drie minuten na rust wist Jeremy Cijntje vanuit een rebound plotseling de gelijkmaker binnen te werken en nog voor het verstrijken van het uur maakte Jafar Arias er 1-2 van.

Na ruim zeventig minuten kwam de wedstrijd helemaal los. Scheidsrechter Kevin Blom had een groot aandeel in de 1-3 van Denis Mahmudov, want hij zag een strafschop in de valpartij die buiten de lijnen van het strafschopgebied werd veroorzaakt. De Dordrecht-goalgetter faalde echter niet en maakte enkele minuten later zelfs de 1-4.

Cambuur en Dordrecht maakten er bij deze gelijke stand een geweldig spektakel van. Dordrecht kreeg zelfs mogelijkheden om uit te lopen naar 1-5, maar het was vooral doelman Menno Bergsen die de bezoekers in de race hield. Meermaals wist hij een Friese treffer te verijdelen.

In de verlenging had Cambuur de overhand, maar aan weerszijden werd niet meer gescoord. Zodoende moest de strafschoppenserie de winnaar bepalen. Crowley liet de eerste namens Cambuur direct onbenut, waar Dordrecht ze onberispelijk bleef nemen met de halve finale van de play-offs als beloning.