Brand op tribune tijdens Ajax – Feyenoord

Soccernews

Ajax won vandaag zeer eenvoudig met 3-0 van Feyenoord. Tijdens de rust van het duel onstonden er brandjes in het sfeervak 409/410. Gelukkig kon het brandje snel worden geblust, zodat de wedstrijd gewoon door kon gaan. Het brandje zorgde wel voor een een flinke rookontwikkeling in het stadion.

Echter, vlak daarna onstond er opnieuw een brandje in hetzelfde vak. “Een rookpot kwam te vroeg tot ontbranding in een rugzak”, vertelde de hoofdsteward van Ajax tijdens het duel aan Highlow.nl. De vrouwelijke steward moest echter door de ernstige rookontwikkeling direct afgevoerd worden naar het AMC en ligt op dit moment zelfs aan de hartbewaking. De rugzak en omliggende stoeltjes overleefden de brand niet. Een kwartier na rust onstonden er een paar rijen hoger opnieuw brandjes.

Hoofdstewards zorgden er meteen voor dat ook deze brandjes werden geblust. “We hebben hier al zolang op gewacht”, vertelt een steward aan Highlow. “Al die fakkels en rookpotten iedere keer. Je weet dat het een keer fout moet gaan.” Verder viel het op dat er geenk paniek was, alsof de brand gepland stond. Vlak voor de brandjes werd namelijk door ongeveer twintig fans een spandoek in de lucht gehouden. “Riskant, zeker met een brandje ernaast”, zegt een van de stewards van Vak 410. “Maar goed, ze doen het zelf. Je moet er toch niet aan denken dat dat doek vlam had gevat, dan was de ellende niet te overzien geweest.”

Ajax zal maatregelen nemen tegen de brandstichters. Ook een groep F-Siders wilden een bezoek brengen aan vak 409/410 “Je steekt je eigen huis toch ook niet in de brand!”, aldus een woordvoerder van de F-side.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie