Kluivert vergelijkt zichzelf met concurrent: 'Daar ben ik beter'

Kluivert vergelijkt zichzelf met concurrent: 'Daar ben ik beter'
13 Oktober 2017 12:05
© ProShots

Ajax-trainer Marcel Keizer stelt Justin Kluivert meestal als rechtsbuiten op. Het talent speelt zelf echter liever op de linkerflank. Daar speelt Amin Younes meestal, terwijl Kluivert met David Neres op rechts moet concurreren.

"David en ik moeten allebei vechten voor onze plek", vertelt Kluivert aan Ajax Life. "We zijn allebei snel. Hij is linksbenig, ik ben vooral rechtsbenig. Dan krijg je dus andere acties. Hij is twee jaar ouder, maar voor de rest zie ik niet veel verschil. Ik speel waar ik mag spelen, maar heb in de jeugd vrijwel altijd linksbuiten gespeeld. Ik denk dat ik daar beter uit de voeten kan", aldus Kluivert.

"Ik heb daar diepte en kan met links een aardige voorzet geven. Mijn schot met rechts heb ik nog niet vaak aan de supporters kunnen laten zien, maar daar gaan ze nog wel achter komen."

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

5 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan. • mojorisin +14608 13 Oct 2017 om 12:17 Rang: Utopisch
  Kluiver moet het vooral van zijn actie's, snelheid en diepgang hebben, daar moet hij zich op focussen.. Ik herhaal het nogmaals, Neres wil ik wel eens op links zien ipv Younes.. Een linksbenige op links en een rechtsbenige op rechts, hup, die achterlijn halen en de spits bedienen !
 • Amsterdamchampion -301 13 Oct 2017 om 12:31 Rang: Supertalent
  Beide laten spelen. Kluivert is sneller, scherper meer van de assists. Neres is creatiever, beter reflex,ziet bepaalde situaties beter in, is meer een goaltjesmaker/spitse typje dan een vleugelspeler. Kluivert is een goeie gozer, ja toch altijd positief. Younes, is een chagrijn....naar karakter. Neres mag iets minder dromerig overkomen maar er zit zeker wil in die gozer.
 • BHJ -4252 13 Oct 2017 om 12:43 Rang: Utopisch
  Ik vind die grote bek wel leuk, alleen moet hij er wel een keer gehoor aan gaan geven. Aan de andere kant, hij is nog piepjong en er zit wel rek in. Hopelijk groeit hij nog een cm of 5 tot 10.
 • de Analist -7833 13 Oct 2017 om 13:09 Rang: Goddelijk
  Je moet nooit over jezelf praten,of jezelf vergelijken met anderen,dat moet je aan anderen overlaten.

  Bovendien is Neres doelgerichter dan Kluivert,die ik zelden een fatsoenlijke voorzet zie geven.
 • Jhc1978 +93 13 Oct 2017 om 14:00 Rang: Amateur
  De enige die je steeds hoort over hoe goed Justin is is Justin zelf.

Meer over