Bosz: ben wel even met Aubameyang gaan zitten

Bosz: ben wel even met Aubameyang gaan zitten
13 Oktober 2017 08:38
© ProShots

Spits Pierre-Emerick Aubameyang was bij Borussia Dortmund goed bevriend met Ousmane Dembélé. Waar de jonge Franse buitenspeler echter een megatransfer kreeg naar FC Barcelona, speelt de goalgetter uit Gabon nog altijd in het Signal Iduna Park. Reden voor coach Peter Bosz om even met zijn sterspeler te gaan praten.

In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt de trainer: "Toen Dembélé in staking ging, en later wegging, ben ik wel een paar keer met Aubameyang gaan zitten. Die twee zijn maatjes, spreken allebei Frans. Aan de ene kant geef je aan: ik kan me voorstellen dat het moeilijk voor je is. Zijn maatje wel een toptransfer en hij niet. Aan de andere kant is dit de voetballerij en kan het zo gaan. Ik kan hem helpen, hij kan het team helpen. Laten we elkaar helpen."

Bosz merkt dat hij zijn spelers in Duitsland minder hoeft te motiveren op de trainingen. "Wat denk je? Meteen het beste positiespel dat ik tot nu toe zag. In Nederland, als we op donderdag vrij waren geweest en we gingen op vrijdag weer trainen, ergerde ik me het eerste half uur kapot. Ik ben gaan schelden, heb ze rondjes laten lopen. Alles geprobeerd. Maar het had geen zin, dus liet ik het op den duur maar gaan, accepteerde ik het."

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

0 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.