Emanuelson: dat soort spelers heb je niet meer

Emanuelson: dat soort spelers heb je niet meer
13 Oktober 2017 07:54
© ProShots

Urby Emanuelson was eigenlijk verworden tot een soort voetbalnomade, maar in de afgelopen zomer besloot hij dan toch terug te keren in de Nederlandse Eredivisie bij FC Utrecht. De oud-international van Oranje zegt in gesprek met Voetbal International dat hij het leuk vindt om de zogenaamde nestorrol te vervullen.

Ook is hij onder de indruk van het arbeidsethos van zijn medespelers. "Dat viel me al direct op toen ik bij FC Utrecht kwam, spelers hier hebben een ongelooflijke drive. Ze komen naar je toe, willen een praatje met je maken. Het kriebelt niet om straks trainer te worden, maar die mentorrol vertolken voor die jonge jongens bevalt me uitstekend. Ik voel me dan opeens weer die jonge Ajax-speler die kort na zijn debuut naar Jaap Stam luisterde. Of naar Tomás Galásek. Dat type spelers heb je nu bijna niet meer in Nederland."

Emanuelson gaat verder: "Ik merk wel dat ik er heel enthousiast van word om met gasten als Ayoub bezig te zijn. Ze vinden het leuk om van jou te leren, verhalen van jou te horen." Hij vindt het bovendien fijn om weer woonachtig te zijn in Nederland. "Omdat ik na zeven jaar in het buitenland mijn familie en vrienden weer dicht bij me heb. Dat is voor mij heel belangrijk."

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

0 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.