'Hij heeft die goals niet tegen United gemaakt'

'Hij heeft die goals niet tegen United gemaakt'
13 Oktober 2017 07:39
© ProShots

Buitenspeler David Neres mocht onlangs beginnen in de wedstrijd van Ajax tegen sc Heerenveen en de Braziliaan toonde zich efficiënt. Hij speelde misschien niet een geweldig duel, maar scoorde wel twee keer in het Abe Lenstra Stadion. Sjaak Swart vindt echter dat we niet moeten gaan overdrijven.

In gesprek met De Telegraaf vertelt het icoon van de Amsterdamse club: "Laten we het niet overdrijven. Hij heeft die 0-1 en 0-2 niet tegen Manchester United gemaakt, maar tegen Heerenveen. En als je twee keer alleen voor de keeper wordt gezet, mag dat ook wel. Ik vind dat hij in uitwedstrijden te lange periodes niet in het spel voorkomt." Dat Neres betere statistieken kan overleggen dan zijn concurrenten, betekent volgens Swart niet veel. "Ik scoorde er ook vijf tegen MVV. Dan loopt het snel op. En als je zo’n speler voor zo veel geld uit Brazilië haalt, moet hij er gelijk staan. Dat deed hij niet."

Oud-voetballer Bryan Roy is enthousiaster. "Als hij mentaal goed in elkaar steekt, gaat hij het maken in Amsterdam. In het begin vond ik dat hij de bal te dicht bij zich hield en te veel balaanrakingen nodig had. Nu drijft hij beter met de bal, waardoor hij meer snelheid maakt en makkelijker passeert. En David kan scoren. Dat maakt hem waardevol."

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

0 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.Meer over