Dortmund-sterkhouder geniet van Bosz: 'Past bij ons'

Dortmund-sterkhouder geniet van Bosz: 'Past bij ons'
12 Oktober 2017 14:35
© ProShots

Peter Bosz is met zijn nieuwe werkgever Borussia Dortmund fantastisch aan het seizoen begonnen. De Duitse topclub combineert fraai voetbal met goede resultaten en dus is men in Dortmund tevreden. Zo ook Julian Weigl.

De middenvelder was aan het begin van het seizoen nog geblesseerd, maar Bosz maakte hem meteen al belangrijk. "Ik maakte vanaf het begin deel uit van de teambesprekingen, want Peter Bosz wilde dat ik, ondanks mijn blessure, zoveel mogelijk ideeën over ons spelsysteem en de individuele spelersrollen opdeed", vertelt Weigl in gesprek met SportBild. "Dit was belangrijk en gaf mij tegelijkertijd een erg vertrouwd gevoel."

"Het past bij onze type spelers om zo hoog druk te zetten en offensief sterk te zijn", spreekt de international over de speelwijze. "Met deze gegenpressing hebben wij ontzettend snel de bal terug en we zijn sowieso sterk in balbezit. Bosz voert daarbij veel individuele gesprekken, waarbij spelers ook hun eigen acties zien. Hij zegt dan wat wij anders hadden moeten doen en wat belangrijk is voor ons systeem."

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

0 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.