FC Utrecht-speler: "Ik denk nog elke dag aan Appie"

FC Utrecht-speler:
12 Oktober 2017 13:35
© ProShots

FC Utrecht zorgde voor een grote verrassing door Urby Emanuelson te contracteren. De voormalig speler van Ajax komt in de Domstad weer aan voetballen toe, maar volgt de Amsterdammers nog altijd op de voet.

"Ik zie het alleen vanaf de buitenkant wat er bij Ajax gebeurt. Wat ik wél kan zeggen, is dat ik Appie heb meegemaakt in de periode dat ik tijdelijk in Amsterdam meetrainde om mijn conditie op peil te houden. In die weken heb ik ervaren hoe populair en geliefd hij is. Een topgozer, altijd vrolijk, altijd positief. En leergierig, jongen. Alles wilde hij weten van me", vertelt Emanuelson aan Voetbal International.

Toch stelt Emanuelson dat het geen reden is om sportieve teleurstellingen te relativeren. "Nee, absoluut niet. Je kunt niet zeggen: Na wat er met Appie is gebeurd, valt zo’n 1-7 met FC Utrecht tegen PSV eigenlijk wel mee. Dat zijn zaken die je niet met elkaar kunt vergelijken. Ik denk nog elke dag aan Appie, hoop van harte dat het ooit weer wat beter met die jongen gaat, maar nederlagen relativeren kun je niet maken als voetballer. Dat soort gedachten is funest voor een topsporter. Ik ben er heel erg op gebrand om elke week te winnen. En dat blijft zo."

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

0 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.