'Buitenlandse legende wil bondscoach Oranje worden'

'Buitenlandse legende wil bondscoach Oranje worden'
12 Oktober 2017 08:45
© ProShots

Dick Advocaat geeft er binnenkort de brui aan als bondscoach van het Nederlands elftal en de KNVB zal vervolgens op zoek moeten gaan naar een opvolger. Wordt dat een Nederlander of een buitenlander? Voetbal International weet dat de Duitse legende Jürgen Klinsmann in ieder geval staat te trappelen.

Het blad onthult: "Er is in ieder geval iemand die graag wil. Jürgen Klinsmann laat doorschemeren wel een uitdaging te zien in Oranje. Klinsmann voldoet aan een groot aantal voorwaarden, hij was bondscoach van Duitsland en de Verenigde Staten, daarbij heeft hij een groot verleden als topspeler. Als Duitser is hij alleen niet op de hoogte van de handel en wandel in het Nederlandse voetbal. Daarbij haal je als bond niet alleen Klinsmann in huis, maar ook een batterij aan assistenten, videoanalisten, maar ook voedingsgoeroes en Boeddhabeelden."

VI oppert ook een aantal andere namen, waaronder die van Phillip Cocu. "Cocu koos na zijn geweldige spelerscarrière bij onder andere PSV en Barcelona als trainer de weg der geleidelijkheid, trainde de jeugd van PSV en assisteerde Bert van Marwijk bij Oranje. Na vijf jaar PSV zou het logisch zijn als Cocu kiest voor de volgende stap in zijn loopbaan."

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

4 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan. • BHJ -4253 12 Oct 2017 om 09:50 Rang: Utopisch
  Dat zou helemaal geen verkeerde zijn, heeft menig nationaal team aan het voetballen gekregen. Maar goed, het materiaal is niet beter dan dat het is.
 • ronaldpj +7911 12 Oct 2017 om 10:36 Rang: Utopisch
  "Als Duitser is hij alleen niet op de hoogte van de handel en wandel in het Nederlandse voetbal. "

  Dat zie ik op dit moment meer als voordeel dan als nadeel.

  Ik zou hem graag zien komen, ook nog een sympathieke vent. Volgens mij had hij overigens al eens aangegeven juist geen interesse te hebben, omdat hij in de VS wilde blijven, maar misschien dat hij daar nu anders in staat.
 • Seagal +13612 12 Oct 2017 om 11:57 Rang: Utopisch
  Dat zou helemaal geen verkeerde zijn, heeft menig nationaal team aan het voetballen gekregen. Maar goed, het materiaal is niet beter dan dat het is.


  schijnt geen hele geweldige coach te zijn hoor. die Sammer zou ik wel graag zien komen als TD
 • Chandrekaran -174 12 Oct 2017 om 17:53 Rang: Wereldkampioen
  Duitse degelijkheid zullen we maar zeggen Klinsie werdt op een rare manier ook onslagen bij TeamUSA