'Dost moet duurste Nederlander óóit worden'

'Dost moet duurste Nederlander óóit worden'
12 Oktober 2017 07:33
© ProShots

Het Engelse Everton is volgens de Portugese media geïnteresseerd in Sporting Portugal-spits Bas Dost, maar de Oranje-international zal niet zomaar naar de Premier League vertrekken. Volgens de krant A Bola heeft de werkgever van de oud-speler van sc Heerenveen gecommuniceerd dat zijn spits liefst 60 miljoen euro moet kosten.

In het afgelopen seizoen scoorde Dost 36 doelpunten in 41 wedstrijden en dat is een schitterende moyenne, waarmee hij het FC Barcelona-superster Lionel Messi lastig maakte in de strijd om de Gouden Schoen. Sporting Portugal weet duidelijk wat het in huis heeft en heeft daar een prijskaartje bij bedacht: de Oranje-international mag wel weg, maar dan moet een geïnteresseerde partij 60 miljoen euro op tafel leggen.

Het is zeer onwaarschijnlijk dat de clubleiding van Everton dit ook daadwerkelijk gaat doen. Gebeurt het wel, dan is Dost opeens de allerduurste Nederlander ooit. Die eer is momenteel nog weggelegd voor Marc Overmars, die van Arsenal naar Barça ging voor 50 miljoen euro. Ook Nicolai Jörgensen wordt overigens nog in verband gebracht met een transfer naar de Toffees.

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

0 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.