'Ajax wilde meer hebben dan 6,7 miljoen euro'

'Ajax wilde meer hebben dan 6,7 miljoen euro'
11 Oktober 2017 17:49
© ProShots

Toen de Zweedse spits Zlatan Ibrahimovic binnenkwam bij Ajax deed hij het nog helemaal niet zo goed. Dat kwam op een gegeven moment echter te veranderen en Ibracadabra speelde opeens de sterren van de hemel. Vervolgens kwam er natuurlijk belangstelling voor de aanvaller, onder andere van Sunderland.

Oud-manager Peter Reid van de Black Cats vertelt aan The Daily Mail: "Ik hield van zijn fysiek en zijn voetenwerk. Ik heb geprobeerd en geprobeerd. Toen hij bij Malmö zat, wilde ik hem halen, maar hij ging naar Ajax. We zaten toen op Roker Park, we maakten geen kans. Ik had hem niet genoeg te bieden om hem te verleiden."

De Engelsman gaat verder: "Toen hij bij Ajax zat, verhuisden we naar het Stadium of Light, dus ik ging weer praten en regelde een afspraak. Ik dacht dat ik een kans had, maar nee. We boden 6,7 miljoen euro, toch een goed bedrag, maar ze wilden meer. Ik zag hem voorbij lopen en hij lachte. Maar we hebben niet gepraat." In 2004, op de allerlaatste dag van de transfermarkt, vertrok de Zweed naar het Italiaanse Juventus. De fans van Ajax waren daar niet al te blij mee, want de Amsterdammers moesten het vervolgens doen met Wesley Sonck en Yannis Anastasiou.

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

0 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.