"Jan heeft mij de titel met Ajax gekost"

10 Oktober 2017 17:35
© ProShots

Voormalig Ajax-verdediger Jan Vertonghen kan dinsdagavond recordinternational van België worden. Voor Het Laatste Nieuws aanleiding om wat mensen op te bellen, waaronder Siem de Jong en Henk ten Cate.

De Jong vertelt: "Voor mij is Jan eigenlijk degene met wie ik ben opgegroeid bij Ajax, we zijn in 2007 steeds meer gaan spelen en de mooiste herinnering is wel de kampioenswedstrijd tegen FC Twente in 2011. Ik zie nog vaak de beelden en zijn ontlading na het laatste fluitsignaal, dat zegt alles over die wedstrijd."

Trainer Henk ten Cate weet nog dat Vertonghen boos op hem was omdat hij vanwege 'kwaliteitsgebrek' werd verhuurd aan RKC Waalwijk. "Onterecht, want we hadden het beste met hem voor. Toen hij met RKC enkele speeldagen voor het einde scoorde tegen ons en wij daardoor twee punten verloren, was het mijn beurt om boos te zijn. Anders waren wij toen op kop gekomen en hadden we die nooit afgestaan. Jan heeft mij de titel met Ajax gekost. Ik neem hem dat niet kwalijk, hoor. Jan is een sportman en heeft gewoon zijn plicht vervuld."

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

0 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.Meer over