'Keizer moet deze Ajacied altijd opstellen'

'Keizer moet deze Ajacied altijd opstellen'
13 September 2017 15:36
© ProShots

In de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle in de Johan Cruijff ArenA probeerde oefenmeester Marcel Keizer iets nieuws: een opstelling met Klaas-Jan Huntelaar in de spits en Kasper Dolberg daarachter. Het medium Voetbal International denkt dat The Hunter in de basis van de Amsterdammers blijft staan.

Het blad analyseert namelijk: "Van een dubbel programma is geen sprake meer, aangezien Ajax al in augustus klaar is in Europa. Parallel aan de kwakkelende vorm van de ploeg in de openingsweken van het seizoen loopt de prestatiecurve van Dolberg. Het talent steekt in mindere vorm, terwijl Huntelaar zich nadrukkelijk laat gelden."

Men gaat verder: "Afgelopen zaterdag begonnen beide aanvallers aan de wedstrijd tegen PEC Zwolle, in een nieuw 4-2-4 systeem, maar het hielp Dolberg er niet bovenop. Huntelaar onderscheidde zich met sterk spel en twee goals, terwijl de Deen dolend rondliep in zijn nieuwe rol. Het experiment leverde niet de gewenste uitvoering op, waardoor Keizer voor een keuze staat. Dolberg is nog altijd zijn eerste spits, alleen de trainer kan niet langer meer de vorm van Huntelaar negeren."

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

1 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.  • mojorisin +14457 13 Sep 2017 om 16:41 Rang: Utopisch
    Huntelaar is nu gewoon je 1ste spits, je moet de beste van het moment opstellen, laat Dolberg maar via invalbeurten weer proberen in vorm te komen..
    Met beide spelen kan ook, maar dan geen 4-2-4 maar in een 3-4-3 systeem.. F. de Jong, Vd Beek en Ziyech moeten namelijk sowieso spelen imo..