Ajaxfans krijgen groen licht voor demonstratie in Den Haag

Ajaxfans krijgen groen licht voor demonstratie in Den Haag
13 September 2017 12:24
© ProShots

De supporters van Ajax zijn woedend, omdat het bekerduel tussen de amateurs van SVV Scheveningen en Ajax op woensdag 20 september in het stadion van ADO Den Haag plaatsvindt en fans van Ajax niet welkom zijn. De supporters van de Amsterdammers kondigden daarop een demonstratie in Den Haag aan.

De Haagse Burgemeester Pauline Krikke heeft inmiddels besloten dat de Ajax-supporters aanstaande zondag mogen demonstreren op de Koekamp, vlakbij het Malieveld. De demonstratie begint om 14.30 uur. Op hetzelfde tijdstip wordt de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Ajax gespeeld in het Cars Jeans Stadion. De supporters wilden eigenlijk demonstreren op het Spuiplein, maar dat is niet mogelijk vanwege een evenement dat daar zondagmiddag plaatsvindt.

"Het niet kunnen faciliteren van een bekerwedstrijdje met 200 uitsupporters, dan ben je als Haagse autoriteiten geen knip voor de neus waard. Het recht op demonstratie is in ons land een groot goed. Daarom willen wij daarvan gebruik maken. Voor ons is de limiet bereikt. Wij kunnen en willen de ontstane situatie niet accepteren", stelde de AFCA Supportersclub eerder al in een officiële verklaring.

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

0 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.Meer over