Vitesse-directeur pleit voor meer buitenlandse investeerders

Vitesse-directeur pleit voor meer buitenlandse investeerders
13 September 2017 11:20
© ProShots

Vitesse-directeur Joost de Wit is van mening dat buitenlandse investeerders het Nederlandse voetbal nieuw leven kunnen inblazen.

"Iedereen vindt het gek dat wij een Russische investeerder (Aleksandr Tsjigirinski, red.) hebben, maar als je op hoog niveau mee wil doen, dan is dat wel de juiste manier", aldus De Wit in Langs de Lijn En Omstreken. "Dan wordt er gezegd dat de romantiek verdwijnt, maar daar merk ik bij Vitesse helemaal niets van. Natuurlijk zijn er voorbeelden te noemen van clubs waar het niet goed geregeld is, maar er zijn ook genoeg clubs waar het wel goed gaat."

"Tsjigirinski heeft 140 miljoen euro geïnvesteerd. Waarvan een aanzienlijk deel in een fantastisch jeugdcomplex. En de club steekt nu jaarlijks 3,5 miljoen euro in het Nederlandse jeugdvoetbal. Daar kan toch niemand op tegen zijn?"

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

1 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.  • F-Fan1982 +7 13 Sep 2017 om 11:32 Rang: Ballenjongen
    In de toekomst zal het wellicht onvermijdelijk zijn. Het gat tussen Nederlandse clubs en de europese (sub)top wordt groter en groter. Alleen is Nederland te klein om hierin mee te kunnen. Het gaat namelijk niet alleen om het voetbal en de spelers die op het veld lopen. Ook op commercieel gebied valt er in andere landen veel meer te halen. Kijk alleen al naar de tv gelden in Engeland. Dat zal in Nederland nooit mogelijk zijn. En vroeg of laat zal een investeerder toch willen waarvoor hij kwam. Namelijk geld verdienen. Mensen als Frans van Seumeren, die uit clubliefde investeerd, zijn er niet veel.

Meer over