De Jong: dáárom wees ik PSV af voor Ajax

De Jong: dáárom wees ik PSV af voor Ajax
13 September 2017 07:38
© ProShots

Middenvelder Frenkie de Jong maakt dit seizoen grote sprongen. Hij krijgt steeds vaker de kans bij Ajax en de supporters in de Johan Cruijff ArenA vinden eigenlijk dat hij een basisplek verdient. Als speler van Willem II kon De Jong ook naar PSV transfereren, maar die club belde hij af voor Ajax.

Over de waaromvraag zegt de jongeling in Voetbal International: "PSV meldde zich eerder en ik had daar een goed gesprek met Marcel Brands, maar toch trok Ajax me meer. De manier waarop ze in Amsterdam omgaan met talenten, dat klonk heel aantrekkelijk. Als je goed presteert, krijg je daar automatisch de kans bij Ajax 1, dat is bijna vanzelfsprekend als je naar de geschiedenis van de club kijkt. Bovendien maakte ik bij mijn eerste gesprek kennis met grootheden als Frank de Boer, Dennis Bergkamp en Jaap Stam. Tijdens mijn gesprek met Marc Overmars kwamen zij allemaal even langs om mij een handje te geven. Dat maakte wel indruk. Voor mij was de keuze duidelijk en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad."

De Jong zegt niet na te denken over een nieuwe stap. "Niks buitenland, gewoon slagen bij Ajax, basisspeler worden en daarna een belangrijke speler. De rest boeit mij eigenlijk totaal niet."

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

0 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.Meer over