Guardiola: dit is wat ik van De Kuip verwacht

Guardiola: dit is wat ik van De Kuip verwacht
13 September 2017 07:21
© ProShots

Oefenmeester Josep Guardiola heeft alles eigenlijk al meegemaakt als trainer en speler van onder meer FC Barcelona en Bayern München. Toch verwacht de Spanjaard dat hij nog verrast gaat worden door de atmosfeer in de Rotterdamse Kuip, onder meer na een berichtje van Ronald Koeman.

De Telegraaf citeert Guardiola over het onderkomen van Feyenoord: "Iedereen had me al verteld dat het hier verschrikkelijk tekeer kan gaan. Maar Ronald wreef het er ook nog even in. Hij kan het weten, want hij heeft hier jaren gewerkt. Hij zei: je weet niet wat je gaat meemaken." De Nederlandse spelers die de trainer onder zijn hoede had in het Camp Nou vertelden het hem ook al. "Ze kwamen van verschillende clubs en ze speelden allemaal voor het Nederlands elftal. Maar allemaal speelden ze met Nederland het liefst in De Kuip."

City is de favoriet, maar Guardiola stelt dat zijn team helemaal niet zo ervaren is op het hoogste niveau. "Bij Barcelona en Bayern München hadden mijn spelers tachtig tot honderd keer in de Champons League gespeeld. Daarom duurt het een tijd voordat je zo dominant kan spelen als die teams. Staan jullie erbij stil dat Feyenoord meer Europa Cups heeft dan Manchester City?"

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

0 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.