SN EXCLUSIEF: Feyenoord-watchers reageren op transfer Clasie

Foto: SN EXCLUSIEF: Feyenoord-watchers reageren op transfer Clasie

Club Brugge stuntte met de komst van Jordy Clasie. De middenvelder komt op huurbasis over van Southampton en Club lijkt een serieuze kwaliteitsinjectie te hebben gedaan.

Clasie kon bij Southampton niet helemaal doorbreken, maar speelde er in twee jaar tijd toch nog 38 competitiewedstrijden. Patrick Poldervaart, de makelaar van de speler, geeft meer uitleg over de transfer. “Er was meer interesse voor Jordy, maar hij heeft bewust voor Club Brugge gekozen. Bij Southampton speelde hij op een heel hoog niveau in de Premier League. De huidige selectie van Club Brugge is dat ook en Jordy wil weer wekelijks aan spelen toekomen. Bij Club Brugge kan hij dit doen op een hoog niveau en speelt hij ook mee voor de landstitel.”

We legden ons oor ook te luister bij Dennis Van Eersel, Feyenoord-watcher van[i] RTV Rijnmond[/i]. “De transfer is niet heel verrassend, omdat hij bij Southampton op weinig speeltijd kon rekenen. Dat is eigenlijk al zo sinds het vertrek van Ronald Koeman naar Everton. Hij is een liefhebber en wil spelen, liefst op een zo hoog mogelijk niveau. Qua clubcultuur vertoont Club Brugge overeenkomsten met Feyenoord, waar hij het erg goed heeft gedaan. Dus ik snap deze keuze wel.”

Toch is het ook opvallend dat Club Clasie haalt, want het heeft Ruud Vormer al in huis. Die speelde bij Feyenoord zijn plaats kwijt aan… Clasie. “Door de aanwezigheid van Clasie kwam Vormer destijds bij Feyenoord niet aan spelen toe. Clasie, een kind van de club, was één van de sterkhouders en een vaste waarde. Die speel je moeilijk uit de ploeg. Het kan zijn dat dit nu andersom is, ik begrijp dat Vormer het goed doet in Brugge en één van de steunpilaren van het elftal is. Maar iemand met de kwaliteiten van Clasie, mits fit, komt altijd boven drijven. Ik verwacht Clasie dus zeker in de basis te zien bij Club.”

[img]//uploads/jordy-clasie(southampton)marten-de-roon(middlesbrough)(13-07-2017).png[/img]

Mikos Gouda, journalist van het [i]Algemeen Dagblad[/i] waar hij Feyenoord en Oranje voor volgt, leg Clasie in de weegschaal met Nakamba en Vormer. “Clasie is iemand met altijd een oplossing vooruit. Hij kan ballen afpakken maar is veel meer een spelverdeler. Nakamba is veel meer een breker, iemand die ballen wint. Clasie is meer voetballer, Vormer kwam bij Feyenoord weinig aan bod door de aanwezigheid van Clasie. Vormer is in Brugge een andere speler geworden met veel meer aanvallende intenties, maar een Clasie die fit is gaat bij Brugge altijd spelen, denk ik.”

[b]Oranje[/b]
Stefano Denwil, Ricardo van Rhijn, Ruud Vormer… Niemand kon de poort naar Oranje openen. Clasie mogelijk wel. “Ook dit speelt zeker een rol bij de transfer. Clasie wil weer aan spelen toe komen, dat kan het gevolg hebben dat hij weer in beeld komt bij Oranje voor (heel misschien) het WK. Het zal niet de hoofdreden zijn, maar het weegt wel mee”, aldus Van Eersel. Gouda denkt dat Oranje niet voor meteen zal zijn. “Oranje is lastig, zijn laatste interland als invaller verliep stroef. Maar qua leeftijd is hij nog altijd een optie. Als hij het niveau van bij Feyenoord haalt, waar hij eigenlijk maandenlang de beste speler was, is alles weer mogelijk.”

Het slotwoord is voor zijn makelaar Poldevaart. “Uiteraard is Jordy nog steeds trots om uit te komen voor het Nederlands elftal. Door weer wekelijks aan spelen toe te komen, hoopt hij zich inderdaad ook weer in de kijker te spelen voor het nationale team. Maar zijn focus ligt momenteel bij Club Brugge.”

Deze transfer is voor Clasie de juiste

  • Ja, dat vind ik wel
  • Ik heb zo mijn twijfels..
107+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:10
2+
‘Megaklap voor Ryan Gravenberch’
23:44
175+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
85+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
55+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
34+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
395+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
146+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
42+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
210+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
81+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
115+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
572+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
250+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
323+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
1270+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
190+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8641+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
2038+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3386+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
807+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie