"Dat euforische gevoel is nu mijlenver weg bij Ajax"

17 Augustus 2017 08:11
© ProShots

Ajax gaat vanavond proberen een grote stap richting kwalificatie voor de Europa League te zetten. In dat toernooi behaalden de Amsterdammers vorig jaar nog zo veel succes, met het behalen van de finale.

Een wereld van verschil met de huidige situatie, zo schrijft clubwatcher Daniel Dwarswaard in het Algemeen Dagblad. "De borst staat niet meer zo ver vooruit. Logisch ook gezien de dramatische start van het seizoen. Ajax speelde drie officiële wedstrijden, maar onder leiding van de nieuwe trainer Marcel Keizer werd niet gewonnen. Precies op het moment dat Ajax zich moet kwalificeren voor een nieuw Europees jaar door de groepsfase van de Europa League te bereiken, is het euforische gevoel, dat de vorige campagne gevoelsmatig zou moeten oproepen, mijlenver weg", constateert de journalist hard.

"Ajax-directeur Edwin van der Sar sprak na de finale tegen Manchester United uit dat die finale, in de ideale wereld, een voorbode moest zijn van meer. Hardop werd al gefilosofeerd over overwinteren in de Champions League. Maar momenteel is de club al uitgelaten of opgelucht als de basis wordt gelegd voor verder spelen in de Europa League. Zo snel kan het gaan.."

"En hoe zit dat eigenlijk in de spelersgroep? Een groot deel van de huidige selectie stond drie maanden terug nog voor het hoogtepunt in zijn carrière. Nu kan het tegen Rosenborg alleen maar tegenvallen", vervolgt Dwarswaard. "Verliezen? Dan is het hommeles bij Ajax. Terwijl een overwinning als vrij normaal en logisch geldt."

"Tegenstanders, zoals OGC Nice een paar weken terug en nu ook Rosenborg, praten vanuit een soort vanzelfsprekende beleefdheid met respect en waardering over Ajax. Maar stiekem ruiken ze kansen."
Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

3 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan. • Mestreech +665 17 Aug 2017 om 08:13 Rang: Aanvoerder
  Euforie is al lang weg. Kan ook niet anders met zo'n voorbereiding. Maar leuke titel voor Rotterdam en omstreken.
 • flexen +5014 17 Aug 2017 om 08:18 Rang: Goddelijk
  Euforie is al lang weg. Kan ook niet anders met zo'n voorbereiding. Maar leuke titel voor Rotterdam en omstreken.
  Wij hebben hier niks mee te maken maat, sterker it leaves us cold, whatever happens in our head city
 • Dodobird +582 17 Aug 2017 om 09:48 Rang: Basisspeler
  Ik houd mijn hart vast....


  Dat slaat echt nergens op. Ik ben Ajax fan maar wens Feyenoord alleen maar succes toe in de CL. Want in Europa zijn we *allemaal* Nederlanders. En dan nog is het al moeilijk genoeg.

Meer over