'Een moment om karakter te tonen en een statement af te geven'

'Een moment om karakter te tonen en een statement af te geven'
16 Augustus 2017 14:12
© ProShots

Ajax-verdediger Davinson Sánchez heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Tottenham Hotspur. De Colombiaan zou al akkoord zijn met de Engelsen, maar de clubs komen er nog niet uit. Erelid Arie van Os vindt dat de Amsterdammers zich keihard moeten opstellen.

"Dit zijn momenten om het karakter van je club te laten zien. Geef je nu makkelijk toe aan Sanchez, dan zien Hakim Ziyech, Justin Kluivert, Kasper Dolberg en hun zaakwaarnemers dat ook. ’Oh, is dit de handelswijze van Ajax? Dan kunnen wij ook gaan muiten.’ Niet dus! Gewoon een statement afgeven en aan zijn contract houden, tenzij wij de prijs ontvangen die wij willen", vertelt hij aan De Telegraaf.

Hij vindt het onzin dat 40 miljoen euro genoeg zou zijn, omdat de aankoopsom maar 5 miljoen euro was. "Stel je voor dat je op een rommelmarkt voor vijf euro een schilderij koopt dat een echte Rembrandt blijkt te zijn. En die Rembrandt is 100 miljoen euro waard. Als je die dan wilt verkopen, zeg je toch ook niet: ’Doe maar 50 miljoen, want ik heb hem zo lekker goedkoop gekocht.’ De verkoopprijs heeft helemaal niets met de aankoopprijs te maken."

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

0 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.Meer over