KNVB komt met goed nieuws: 'Er wordt aan gewerkt'

KNVB komt met goed nieuws: 'Er wordt aan gewerkt'
16 Augustus 2017 11:12
© ProShots

De eerste speelronde van de Eredivisie is pas net achter de rug, maar kunstgras is nu alweer hét onderwerp van gesprek. De velden van PEC Zwolle en VVV-Venlo liggen zwaar onder vuur en eigenlijk is iedereen het er wel over eens dat er in de Eredivisie gewoon op gras gevoetbald moet worden.

"Clubs mogen zelf bepalen op wat voor soort ondergrond zij spelen, hoewel wij zelf erg van de geur van gras houden", zegt Gijs de Jong, operationeel directeur van de KNVB, in gesprek met Voetbal International. "Kunstgras blijft ook binnen de KNVB onderwerp van gesprek. Het is goed om de discussie hierover te blijven voeren met spelers, clubs en andere betrokkenen."

"Daarom organiseerde ons technisch platform in mei een tweede kenniscongres over natuurgras, kunstgras en hybride velden", vervolgt De Jong. "Er wordt nu met de clubs een werkgroep geformeerd om een voorstel te maken om in de toekomst allemaal op gras te gaan spelen in ieder geval in de Eredivisie."

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

1 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.  • ronaldpj +7720 16 Aug 2017 om 14:52 Rang: Utopisch
    "en eigenlijk is iedereen het er wel over eens"

    Volgens mij is dat juist niet zo. Als iedereen het er over eens was, dan was het een stuk eenvoudiger om hier een beslissing in te nemen. Maar aangezien sommige clubs hierin een andere visie hebben (gebaseerd op andere (financiële) argumenten) is het moeilijk om hierin consensus te vinden.

Meer over