Colombiaanse media: héél hoog Ajax-salaris voor Sánchez

Colombiaanse media: héél hoog Ajax-salaris voor Sánchez
12 Augustus 2017 14:33
© ProShots

Ajax heeft een bod van 40 miljoen euro van de club Tottenham Hotspur op centrumverdediger Davinson Sánchez afgewezen. De Amsterdammers willen dat de Colombiaan behouden blijft voor de Johan Cruijff ArenA en daarom kan hij gelijk een nieuw en verbeterd contract ondertekenen in onze hoofdstad.

De Telegraaf repte eerder van een 'geweldige aanbieding' en de Colombiaanse media weten nu wel hoe het zit. Besluit Sánchez in te gaan op de aanbieding van directeur spelerszaken Marc Overmars, dan gaat hij in de nieuwe situatie 60.000 euro per week verdienen, wat neerkomt op een jaarsalaris van 3,1 miljoen euro per jaar. Dat loon ligt een behoorlijk eindje boven het huidige salarisplafond van de Amsterdamse Eredivisie-topclub.

Ter vergelijking: naar verluidt verdient spits Vincent Janssen in Londen ongeveer 27.000 euro per week, wat neerkomt op een jaarsalaris van 1,4 miljoen euro. Sánchez zou, als we dit bericht mogen geloven, meer dan het dubbele van de Oranje-centrumaanvaller gaan verdienen, maar dan in de Eredivisie in plaats van de Premier League.

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

6 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan. • mojorisin +14568 12 Aug 2017 om 13:45 Rang: Utopisch
  Dat geloof ik niet, zal wel een enorme overschrijding van het salarisplafond zijn..
  Zo'n 2 miljoen zou ik nog wel geloven, dat zijn ook salarissen die dit (rijke) Ajax kan betalen voor de topspelers..
 • Bakema -187 12 Aug 2017 om 14:11 Rang: Goddelijk
  Dat geloof ik niet, zal wel een enorme overschrijding van het salarisplafond zijn..
  Zo'n 2 miljoen zou ik nog wel geloven, dat zijn ook salarissen die dit (rijke) Ajax kan betalen voor de topspelers..


  Nou, qua begroting niet, Ajax heeft in principe nog steeds CL/EL nodig om zwarte cijfers te produceren.


  Maar misschien gaan ze dit type salarissen koppelen aan de uitgaande transfersommen van de betreffende speler.

  Zijn basis salaris blijft de maximale 1 miljoen, met daarboven op een soort afzwaai premie bij vertrek, misschien mede door % regeling zoals ze ook bij Klaassen hebben gedaan.
 • Dodobird +684 12 Aug 2017 om 14:33 Rang: Vice-aanvoerder
  Ik geloof het wel. Think about it: iedereen weet hoe uniek Sanchez is. Dus de enige andere die dat misschien in de toekomst kan opeisen voor een jaar langer is Dolberg - als hij zich nu bewijst. Op een conservatieve begroting is 2.5 miljoen extra niets als ze daardoor verder komen in de EL, EN kampioen worden - verdienen ze dat in veelvoud weer terug.
 • Dodobird +684 12 Aug 2017 om 14:43 Rang: Vice-aanvoerder
  Met de huidige selectie erbij moet AJAX nu ECHT doordrukken en proberen ver te komen in de EL. Dan Benfica achterna. Die wordt ook steeds leeggekocht maar voor waanzinnige prijzen. Dan toptalent v.d. wereld weer bij AJAX naast eigen jeugd. Herhaal.
 • Bakema -187 12 Aug 2017 om 15:11 Rang: Goddelijk
  Ik geloof het wel. Think about it: iedereen weet hoe uniek Sanchez is. Dus de enige andere die dat misschien in de toekomst kan opeisen voor een jaar langer is Dolberg - als hij zich nu bewijst. Op een conservatieve begroting is 2.5 miljoen extra niets als ze daardoor verder komen in de EL, EN kampioen worden - verdienen ze dat in veelvoud weer terug.  Laat ik het anders zeggen,

  Als Overmars idd dit soort salarissen gaat betalen vanuit de begroting van Ajax, is dat pas echt een rede om hem te ontslaan.

  Want dan sla je een weg in die heel gevaarlijk is.

  Weet je nog hoe Ajax er 10 jaar geleden voorstond?

  Dat kwam omdat er dit soort truken werden uitgehaald.

  Je kan simpelweg niet meet uitgeven dan dat er binnen komt.
 • Frevol54 +169 12 Aug 2017 om 20:08 Rang: Basisspeler
  Ze zullen hem wel net als Klaassen wel 7% van de transfersom bieden plus een jaar salaris van 1,1 milj. Komt ie komend jaar op zo'n kleine 4 milj. Afhankelijk van het resultaat donderdag en volgende week kan hij wel eens besluiten te blijven.