Roda JC reageert op Ajax-interesse in Van Leer

Soccernews

Ajax verkocht zijn aanvoerder Davy Klaassen aan het Engelse Everton voor 27 miljoen euro en raakt ook spelers als Heiko Westermann en Kenny Tete kwijt. Zelf zijn de Amsterdammers echter ook bezig met een paar voetballers, onder wie keeper Benjamin van Leer van Roda JC. Hij moet Diederik Boer opvolgen, die weer van PEC Zwolle is.

De Telegraaf schrijft op dinsdagmorgen: “Samen met zijn zaakwaarnemer Dick van Burik werd Van Leer gisteren gespot in de ArenA, waar hij een onderhoud had met de nieuwe trainer Marcel Keizer en keeperstrainer Carlo l’Ami. Directeur spelersbeleid Marc Overmars moet nu met Roda JC een akkoord zien te bereiken over de afkoopsom van de keeper, die in Kerkrade tot de zomer van 2019 vastligt.”

Het medium gaat verder: “Eerder informeerde Ajax ook naar Frederik Rønnow van Brondby en Hendrik van Crombrugge van KAS Eupen, maar uiteindelijk werden de pijlen gericht op de doelman, die zeven jaar deel uitmaakte van de jeugdopleiding van PSV, maar ’slechts’ tot veertien duels in Jong PSV kwam. Bij Ajax zien ze in Van Leer degene die dit jaar de concurrentie kan aangaan met André Onana en – bij een vertrek van de keeper uit Kameroen – later diens plek kan innemen.”

[b]Update 18:10 uur[/b]
Vanochtend wist De Telegraaf te melden dat Ajax in Benjamin van Leer de ideale tweede keuze achter André Onana zou zien, als doelman. Roda JC heeft inmiddels gereageerd op de Amsterdamse interesse.

Bronnen van binnen de club hebben namelijk aan de regionale omroep [i]L1[/i] bevestigd dat Ajax contact met Roda heeft opgenomen om hun interesse in Van Leer kenbaar te maken. Er wordt echter ook benadrukt dat er nog géén bod is neergelegd.

Denk jij dat Van Leer deze zomer de overstap gaat maken?

  • Ja, dat zie ik wel gebeuren
  • Nee, dat zie ik niet gebeuren
700+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie