Infantino reageert op ophef rond videoscheids

Infantino reageert op ophef rond videoscheids
19 Juni 2017 20:55
© ProShots

De videoscheidsrechter is al meerdere malen ingezet tijdens de opening van de Confederations Cup in Rusland. Er ontstond nogal wat ophef en discussie, maar FIFA-voorzitter Gianni Infantino is er vooral goed over te spreken.

"Tot dusver ben ik extreem tevreden met de videoscheidsrechter", zo laat de Zwitserse bestuurder weten in een reactie. "We hebben gezien hoe het de scheidsrechters helpt met het maken van goede beslissingen. Hetgeen waar fans zolang op hebben gewacht, gebeurd nu eindelijk."

"Dit is daarom een historisch toernooi. Videoscheidsrechters zijn de toekomst van het moderne voetbal", concludeert Infantino. Tot op heden werd de videoscheidsrechter vijf keer ingeschakeld voor het wel/niet toe toekennen van een goal, waaronder vier keer voor buitenspel en één keer vanwege hands.

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

1 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.  • Bennos52 +259 19 Jun 2017 om 21:08 Rang: Basisspeler
    Eindelijk een verstandige beslissing van de FIFA. Kunnen ze ook direct de 5e en 6e man afschaffen die ze ook nog eens aan de verkeerde kant van het doel hebben opgrsteld, waardoor de grensrechter niet meer kan meekijken. Nu op naar het vervolg van geopperde aanpassingen om het spel sneller en leiker te maken (enige hockeyregels bv).

Meer over