Van Veldhoven doet fraaie belofte betreft nieuwe Roda-trainer

Van Veldhoven doet fraaie belofte betreft nieuwe Roda-trainer
19 Juni 2017 17:18
© ProShots

Sinds het vertrek van Yannis Anastasiou naar België zit Roda JC zonder hoofdtrainer. Maar daar gaat spoedig verandering in komen, zo belooft technisch directeur Harm van Veldhoven.

De zoektocht verliep tot dusver echter niet al te soepel, vooral vanwege het gebrek aan financiële middelen bij de Limburgers. "Dat klopt, dus iedereen heeft behoefte aan duidelijkheid. Ik heb dan ook direct gezegd: we moeten een duidelijke visie en een eigen filosofie hebben en van daaruit met de middelen werken", vertelt Van Veldhoven aan FOX Sports.

"De onzekerheid geeft mensen de meeste reden tot twijfel en daardoor gaat iedereen zijn eigen weg. Dus ik vind dat een van mijn belangrijkste taken: duidelijkheid verschaffen. Je moet creatief zijn. Je moet hier en daar wat spelers kunnen huren. Hier en daar wat spelers die elders zeer ongelukkig zijn over de streep trekken. En dan moet je met een vaste kern een ploeg gaan ontwikkelen die boven zichzelf uitstijgt en de gevarenzone ontloopt."

Deze week zwaaide Roda echter nog de belangrijke aanvoerder Tom van Hyfte uit. "Van Hyfte was misschien te houden, maar sommige jongens die hebben het op een bepaald moment ook gehad. Ik ben hier ook ooit vertrokken met hetzelfde gevoel op dat moment. Dat zijn keuzes die je soms moet maken", besluit Van Veldhoven.

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

0 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.