'Dat hij met Jong Ajax leuk presteerde, zegt mij weinig'

'Dat hij met Jong Ajax leuk presteerde, zegt mij weinig'
19 Juni 2017 11:28
© ProShots

Marcel Keizer werd zaterdag officieel gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. Zijn aanstelling levert veel vraagtekens op en ook Willem van Hanegem in niet helemaal overtuigd. Toch stelt hij in zijn column in het Algemeen Dagblad dat de oefenmeester een eerlijke kans verdient.

"Sommige mensen doen net of de ploeg jaren achteruit is geworpen omdat Bosz er weg is. Ze zullen bij Ajax iets zien in Keizer, al zal hij niet gehaald zijn op basis van zijn cv. Een trainer die bij Emmen, Cambuur en Telstar werkte, dat is erg mager. Dat hij met Jong Ajax leuk presteerde in de Jupiler League, zegt mij weinig", aldus Van Hanegem.

Keizer eindigde met Jong Ajax als tweede in de Jupiler League. "Ajax had gewoon grote talenten op het veld en het niveau in de eerste divisie is werkelijk om te huilen", vervolgt De Kromme. "Voor Keizer is het straks lastig, want bij alles wat hij doet zullen mensen zeggen dat het zogenaamde technisch hart het zo zal hebben gewild. Maar hij verdient een eerlijke kans. Nee, niet omdat hij een neef is van Piet Keizer, een man die ik heel hoog had zitten. Maar om te laten zien dat een club als Ajax niet instort als een trainer opstapt."

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

1 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.  • Erik Bevaart +1472 19 Jun 2017 om 12:18 Rang: Vedette
    Inderdaad, Van Hanegem zei het al eerder dat de rol van de trainer belangrijker gemaakt wordt dan het daadwerkelijk is.

Meer over