Jordi Cruijff blikt terug op veelbesproken gesprek met Bosz

Foto: Jordi Cruijff blikt terug op veelbesproken gesprek met Bosz

Johan Cruijff was niet lang voor zijn overlijden nog op bezoek geweest in Tel Aviv, bij zoon Jordi (technisch directeur bij Maccabi) en de hoofdtrainer van destijds daar, Peter Bosz.

“Ze hebben heel wat uurtjes samen over voetbal gesproken”, blikt Jordi terug op de ontmoeting van ruim een jaar geleden, met de NOS. “Ik denk dat er wederzijds respect was.”

Zijn vader Johan was destijds nog erg blij en verrast door het strikken van Bosz als trainer bij Maccabi. “Hij zei: goede keuze, maar die kun je nooit halen. Zo’n soort opmerking maakte hij. Maar ik ben vol voor Peter Bosz gegaan. Mijn vader was trots toen het gelukt was.”

“Het is niet makkelijk in zo’n heel vreemd land, maar Peter heeft zijn gedachten over voetbal er snel in gekregen hier. Niet alleen het snel de bal veroveren, maar ook hoe je staat in het veld als je aanvalt, dat je altijd voorbereid bent op een counter. Details. Alle trainers willen dat natuurlijk, maar niet alle trainers krijgen dat voor elkaar”, aldus Cruijff junior over Bosz tot slot.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie