"Heel Europa gaat dan voor hem in de rij staan"

19 Mei 2017 23:15
© ProShots

Peter Bosz beleefde een slechte start als hoofdtrainer van Ajax, maar de ommekeer is overweldigend te noemen. De oefenmeester ontving vrijdag zelfs de Rinus Michels Award als beste trainer van de Eredivisie.

"Ik heb in de loop van het jaar heel veel respect gekregen voor Peter Bosz", reageerde Johan Derksen in Voetbal Inside. "Ik heb altijd gevonden dat hij qua opvattingen de juiste trainer voor Ajax zou zijn. Hij heeft in het begin wat puntjes laten liggen, omdat hij dus een beetje doorsloeg."

Derksen legt uit: "Hij wilde in één keer van het Frank de Boer-systeem naar zijn systeem, dat was niet zo verstandig en daardoor is hij geen kampioen geworden. Peter Bosz heeft het uitstekend gedaan en ik denkt dat wanneer Ajax woensdag wint, dat heel Europa voor hem in de rij gaat staan."

Aad de Mos is ook lovend. "Het spel van Ajax, dat zet ons allemaal weer op de kaart. Waar je ook bent. Dat heeft Wim Jansen altijd gezegd, het is allemaal zo simpel, als we maar doen waar we goed in zijn. Druk naar voren zetten. De manier waarop Ajax dat nu doet, dat speelde Ajax in de jaren zeventig met de grote Cruijff ook."

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

0 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.Meer over