Spelersvakbond heeft plan om Eredivisie kunstgrasvrij te maken

Spelersvakbond heeft plan om Eredivisie kunstgrasvrij te maken
19 Mei 2017 15:12
© ProShots

Spelersvakbond ProProf stelt dat er een fonds moet komen om de Eredivisie zo snel mogelijk kunstgrasvrij te maken.

"Al in 2014 heb ik hiervoor een oproep voor gedaan", zegt directeur Ko Andriessen, die met zijn bond circa vierhonderd spelers vertegenwoordigt, tegen Voetbal International.

"Nu twaalf aanvoerders zich via de VVCS duidelijk tegen kunstgras hebben uitgesproken, had ik gehoopt dat de KNVB eindelijk zou inzien dat het tijd is om in te grijpen. Ik heb me dan ook verbaasd over hun pavlovreactie. Maandag komen ze met een congres waar wetenschappelijke data worden gepresenteerd… Een herhaling van zetten. Drie jaar geleden hebben we ook al zo’n congres gehad."

Marc Overmars opperde eerder deze week dat de KNVB een lening zou kunnen verstrekken om de plastic sprieten te vervangen voor echte. Andriessen: "De partijen moeten zo snel mogelijk in gesprek over de wijze waarop een verbod op kunstgras te financieren is. Waar een wil is, is een weg. Er is ook geld voor allerlei dure onderzoeken naar governancestructuren en de competitie opzet. Dan kan het toch niet zo zijn dat er geen geld is voor een paar grasvelden."

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

5 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan. • Lof der Zotheid +179 19 May 2017 om 15:13 Rang: Basisspeler
  Mooi! De druk wordt steeds groter!
 • HanV +1745 19 May 2017 om 15:30 Rang: Wereldspeler
  Flauwekul.
 • mojorisin +14459 19 May 2017 om 15:33 Rang: Utopisch
  Flauwekul.

  Gewoon een vraag, vind je dat omdat je club erop speelt of is het echt je objectieve mening ?
 • enigmatisch1 +12840 19 May 2017 om 15:34 Rang: Utopisch
  Flauwekul.


  Wat is flauwekul?
  Die directeur van Zwolle zegt toch zelf dat het een financiele kwestie is. Dan is praten over fondsen toch juist to the popint in plaats van flauwekul?
 • 333 half evil +1368 19 May 2017 om 15:51 Rang: Landskampioen
  Weg met die zooi, ik zie dat veld paar jaar terug voor Heracles - Feyenoord nog voor me, kwamen gewoon bellen omhoog wat ze lek moesten steken om het water er onder vandaan te krijgen

Meer over