Cocu schaart zich achter Bosz: 'Meer rust na Europese duels'

Cocu schaart zich achter Bosz: 'Meer rust na Europese duels'
21 April 2017 14:49
© ProShots

Ajax-trainer Peter Bosz heeft dit seizoen al meerdere keren laten weten dat hij meer rustdagen wil na Europese inspanningen. De Amsterdammers bereikten donderdagavond na 120 hectische minuten de halve finales van de Europa League, maar moeten zondagmiddag alweer op bezoek bij PSV. Phillip Cocu, trainer van de Eindhovenaren, is het met Bosz eens.

Cocu is groot voorstander van meer rust na een Europees duel en pleit ervoor dat de KNVB hier van tevoren beter over nadenkt. Ajax moest donderdagavond vol aan de bak. "Maar mijn ervaring is dat je na een succesbeleving veel minder last hebt van vermoeidheid", zei Cocu tijdens het persmoment van vrijdag.

Hij ziet uit naar de topper van zondag. "De teleurstelling heerst bij spelers en staf en fans. Dat gevoel kunnen we niet weghalen, wel verminderen. Dit soort toppers moet je altijd willen winnen."

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

1 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.  • doncast +677 21 Apr 2017 om 15:15 Rang: Aanvoerder
    ik snap het wel dat ze niet gewend zijn om 3 in een week te spelen en dat moet je dan veranderen ipv meer rust geven meer wedstrijden want dan kun je pas weer meekomen met andere europese landen

Meer over