Dit is wat de Duitse media schrijven over Ajax

Dit is wat de Duitse media schrijven over Ajax
21 April 2017 07:02
© ProShots

Op donderdagavond leek het er toch lang op dat Ajax uitgeschakeld zou worden door het Duitse Schalke 04. De Amsterdammers toonden echter een flinke portie veerkracht en kwamen terug via Amin Younes en marathon man Nick Viergever. De Duitse media hebben op vrijdagmorgen wel wat te vertellen over de wedstrijd.

Kicker rept vooral van een bijzonder zure avond. "Na de 2-0 zag je dat de spelers van Schalke erin geloofden dat de halve finales bereikt zouden worden, maar Ajax was als een bokser die niet op wilde geven. Joël Veltman maakte een domme en onbezonnen overtreding en kon gaan douchen. Schalke gooide alles op de aanval, maar de Amsterdammers wilden maar niet opgeven. Met een uiterste krachtsinspanning zorgde Nick Viergever voor de 3-1 en vervolgens liet Amin Younes het doek vallen ... Ongelooflijk."

BILD vraagt zich vooral af wat één speler van Schalke deed bij het doelpunt van Viergever. "Had Nastasić een vlaag van verstandsverbijstering? Hij liet zijn tegenstander zómaar scoren." Het medium wa.de stelt dat Ajax de Europa League-droom van Schalke vernietigd heeft. "Nick Viergever voorop, hij was op een gegeven moment in de verlenging overal. Veerkracht bij de Nederlanders en een 'verwoestende overwinning' voor Schalke."

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

3 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan. • Erik Bevaart +1487 21 Apr 2017 om 10:08 Rang: Vedette
  Een voordeel voor de halve finale: Veltman is geschorst. Blijft een risicofactor in grote wedstrijden. En dat Traore geen afmaker is, was ook bekend, dus Tete en Neres klaarstomen voor de halve finale.
 • mojorisin +14640 21 Apr 2017 om 10:12 Rang: Utopisch
  Denk dat de meeste Duitsers, op de Schalke-fans na natuurlijk, de manier waarop Ajax dit over de streep heeft getrokken wel kunnen waarderen..
  Op zijn Duits, wilskracht en niet op willen geven.. Knap hoor voor een team met een gemiddelde leeftijd van zo'n 23 ongeveer..
 • Frevol54 +180 21 Apr 2017 om 10:55 Rang: Basisspeler
  Tete heeft het al zo vaak laten zien, hij heeft mijn voorkeur.

Meer over