Ajax groeit: 'Eerst zag het er niet uit'

Ajax groeit: 'Eerst zag het er niet uit'
20 April 2017 17:05
© ProShots

Ajax begon onder de nieuwe trainer Peter Bosz bijzonder moeizaam aan het seizoen, maar is inmiddels in bloedvorm. De Amsterdammers staan met één been in de halve finales van de Europa League en maken ook nog altijd kans op het landskampioenschap.

"Misschien is het een kwestie van vorm, dat is dan vaak het makkelijkst om te roepen. Neem een speler als Bertrand Traoré. Die werd regelmatig bekritiseerd wegens te weinig rendement. Maar ook bij hem vallen de puzzelstukjes nu op hun plaats", vertelt Pierre van Hooijdonk aan RTL. "Dat Justin Kluivert erbij is gekomen, speelt zeker een rol. Die heeft een flinke dosis bluf en flair meegebracht. Dat zie je ook terug aan het publiek, dat soms op het puntje van zijn stoel gaat zitten als hij aan de bal is."

"Traoré kwam in de spits terecht tegen Excelsior doordat Dolberg geblesseerd was. Dat zag er eerst niet uit, maar even later speelde hij ineens vele malen beter dan wat we tot dan toe van hem gezien hadden. Traoré wordt nooit een spits van dertig goals per seizoen, maar hij had waarschijnlijk nog steeds niets laten zien als Dolberg niet geblesseerd was geraakt."

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

1 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.  • NMachiavelli -228 20 Apr 2017 om 18:13 Rang: Aankomend talent
    Dat kapsel van jou Pierre.. dat ziet er ook totaal niet uit!