'Deze Utrecht-uitblinker kan de absolute wereldtop halen'

'Deze Utrecht-uitblinker kan de absolute wereldtop halen'
20 April 2017 12:35
© ProShots

FC Utrecht zag Bart Ramselaar afgelopen zomer naar PSV vertrekken. Trainer Erik ten Hag weigerde een opvolger te halen en krijgt de laatste weken gelijk. Sofyan Amrabat is namelijk in bloedvorm.

Ten Hag hoopt dat ook dat de twintigjarige middenvelder zijn contract gaat verlengen, maar ploeggenoot Nacer Barazite stelt dat Amrabat misschien wel toe is aan de volgende stap. "Ik denk dat hij met sterkere spelers om zich heen nog beter tot zijn recht komt", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

"Hoewel iedereen zijn kwaliteiten kende, is de snelheid waarmee hij stappen maakt wel verbazend. Hij is misschien wel beter dan Bart Ramselaar. 'Souf' is in alles een moderne middenvelder. Hij heeft power, is effectief, heeft duelkracht, een goede passtechniek, plus loopvermogen."

Ook John de Wolf is onder de indruk: "Hij past qua manier van spelen bij PSV, want zo'n stap zou het beste zijn. Het belangrijkste is dat hij bij kandidaat-clubs met de trainer praat. Is die gecharmeerd van hem, wat zijn de plannen? Want bij Utrecht zit hij prima nu. Die club doet het fantastisch, hij kan er vlieguren maken. Ze hebben bovendien een trainer die spelers beter maakt. Ideaal voor een jongen als Amrabat. Maar heb je echt een keuze als er een grote aanbieding komt?"

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

3 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan. • BHJ -4269 20 Apr 2017 om 13:08 Rang: Utopisch
  Natuurlijk, net als zijn broer.

  Overigens zie ik de titel, maar in het stuk komt niet terug wie dat gezegd zou hebben. Als ik het zo moet inschatten is dat Barazite, de uber mocro die natuurlijk elke mocro en moslim de hemel in prijst. Ik moet de eerste moslim die een moslim afkraakt nog tegen komen.

 • Snakebite +788 20 Apr 2017 om 16:32 Rang: Vice-aanvoerder
  Ik zou hem volgend seizoen graag bij Feyenoord in de selectie zien.
  Lekker de concurrentie met KEA en Vilhena aangaan.
 • Seagal +13824 20 Apr 2017 om 18:45 Rang: Utopisch
  zijn we weer zo ver! 1 goed seizoen in de Mickey Mouse league en je gaat de absolute wereldtop halen? laten we eerst maar rustig afwachten hoe hij het straks doet bij een subtopper of middenmoter in een topcompetitie als dat al gaat gebeuren

  verder vind ik het een goede speler maar die jongen heeft nog alles te bewijzen op het hoogste niveau. het niveau van de huidige Eredivisie is geen graadmeter voor het halen van de wereldtop