Ajax-captain Klaassen spreekt zich uit over spitspositite

Ajax-captain Klaassen spreekt zich uit over spitspositite
20 April 2017 12:20
© ProShots

Ajax gaat donderdagavond op bezoek bij Schalke 04 en verdedigt dan een 2-0 voorsprong. Captain Davy Klaassen weet dat de halve finales van de Europa League dus bijzonder dicht bij zijn.

"Weer volle bak druk zetten zoals we dat thuis tegen hen ook gedaan hebben", zegt Klaassen over het strijdplan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Je bent misschien geneigd om achteruit te lopen omdat we met een voorsprong beginnen. Maar dat moeten we juist niet doen. De aanvallende manier van spelen heeft ons de laatste weken veel gebracht. Dat moeten we weer opbrengen. Dan geloof ik heilig in een goed resultaat."

Bij Ajax is het nog de vraag wie vanavond in de spits staat. Bertrand Traoré, de laatste weken in prima vorm, of de van een blessure teruggekeerde Kasper Dolberg. Klaassen: "Het maakt mij echt niet uit. Het mooie is dat je ze allebei zonder problemen op kunt stellen. Afgelopen weekend tegen Heerenveen kreeg ‘Bertje’ (Traoré) rust en doet Kasper wat hij moet doen. Ze kunnen allebei zo geweldig kort wegdraaien bij hun tegenstander en zodoende altijd iets creëren. Heerlijk om dat soort gasten in je elftal te hebben."

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

0 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.Meer over