Catalanen geven arbiter Kuipers de schuld

Catalanen geven arbiter Kuipers de schuld
20 April 2017 08:50
© ProShots

In de wedstrijd tussen FC Barcelona en Paris Saint-Germain werden de Catalanen natuurlijk wel geholpen door de scheidsrechter van dienst. Dat was niet het geval bij Barça tegen Juventus in het Camp Nou-stadion. De Nederlander Björn Kuipers liet veel toe en daar is nu wat kritiek op.

El Mundo Deportivo schrijft bijvoorbeeld: "Hij kwam naar Camp Nou met de reputatie dat hij veel door laat spelen. Die vrees werd bevestigd. Hoewel hij geen directe invloed had op de uitslag (0-0), legde hij de lat wel erg hoog en stond hij het contactvoetbal van de Oude Dame toe, wat het spel van FC Barcelona belemmerde. Een duidelijke overtreding van Sami Khedira op Sergio Busquets in de derde minuut liet Kuipers gaan. Het was een voorbode van wat Barça te wachten stond."

De krant gaat verder: "Kuipers zorgde voor meer ophef door vasthouden van Alex Sandro op Lionel Messi niet te bestraffen. De balans van de eerste helft was onrealistisch: zeven overtredingen door Barça tegenover zes van Juve. De scheidsrechter paste zijn manier van fluiten niet aan en Juventus explodeerde. Om de avond compleet te maken miste hij een strafschop, nadat Alex Sandro een elleboog uitdeelde aan Busquets."

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

5 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan. • mojorisin +14613 20 Apr 2017 om 09:23 Rang: Utopisch
  Klopt wel dat hij veel toe liet, maar over het algemeen prima gefloten imo..
  Heb geen smerige overtredingen gezien en had protesterende (vooral Barca-spelers) goed onder controle..
 • DeSteek +5951 20 Apr 2017 om 09:40 Rang: Goddelijk
  Klopt wel dat hij veel toe liet, maar over het algemeen prima gefloten imo..
  Heb geen smerige overtredingen gezien en had protesterende (vooral Barca-spelers) goed onder controle..

  Juve was gewoon een maatje te groot in dit tweeluik. Daar moet je gewoon eerlijk in zijn. Zoals Barca het aanvallen tot kunst verheven heeft, geldt dat voor Juve op verdedigend gebied. Wat een rots van een verdediging zeg. Geen doorkomen aan.
  Wellicht had El Mundo Deportivo een arbitrale stunt verwacht zoals tegen PSG of zoals Real-Bayern. Kuipers hield zijn hoofd koel en maakte geen cruciale fouten.
 • 333 half evil +1389 20 Apr 2017 om 11:06 Rang: Landskampioen
  Ze moeten niet zeuren en blij zijn dat ze een extra ronde hebben kunnen spelen want eigenlijk hadden ze tegen psg al uit moeten liggen
 • balakula +2274 20 Apr 2017 om 18:03 Rang: Goddelijk
  En wij maar zeggen dat onze scheidsrechters alles affluiten.
 • Seagal +13611 20 Apr 2017 om 18:31 Rang: Utopisch
  prima maar het heeft wel tot een Nijhuis moeten duren tot onze scheidsrechters ook eindelijk een beetje mannelijk gingen fluiten