Vanaf 2018/2019 videoscheidsrechter in Eredivisie

Vanaf 2018/2019 videoscheidsrechter in Eredivisie
20 April 2017 07:28
© ProShots

Internationaal gezien komen de scheidsrechters de laatste tijd wel heel erg vaak negatief in het nieuws. Neem het duel tussen FC Barcelona en Paris Saint-Germain bijvoorbeeld, of de wedstrijd tussen Real Madrid en Bayern München. In Nederland krijgen de arbiters vanaf de zomer in 2018 in ieder geval definitief een steuntje in de rug.

De KNVB voert vanaf het seizoen 2018/2019 namelijk de videoscheidsrechter in bij alle Eredivisie-duels. Projectleider Mike van der Roest vertelt aan de NOS: "FIFA heeft met alle voetbalbonden een traject afgesproken. Dat betekent tot en met 2018 testen. Tot die tijd zal er niets veranderen. Er wordt veel getest. Wij gaan volgend seizoen meer bekerwedstrijden doen. En vanaf seizoen 2018/2019 alle eredivisiewedstrijden. Op internationaal niveau bij het jeugd-WK en de Confederations Cup. Daarna wordt er geëvalueerd en is het aan de FIFA en aan de spelregelcommissie IFAB. We zitten nu dus in een testperiode."

Over de clash tussen Bayern en Real zegt hij: "Ik heb de momenten teruggekeken en dat is best even slikken. Maar ik schrik niet omdat de arbitrage zo slecht was, want deze buitenspelsituaties zijn echt niet waar te nemen. Daar zijn camera's en software voor nodig ..."

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

1 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.



  • HanV +1778 20 Apr 2017 om 09:17 Rang: Legende
    Dat is opeens snel, maar je blijft natuurlijk altijd dingen houden die je moeilijk ziet of blunders zoals die van Blom.

Meer over