Amsterdam: sowieso geen halve finale Ajax op 4 mei

Amsterdam: sowieso geen halve finale Ajax op 4 mei
20 April 2017 06:12
© ProShots

De kans is natuurlijk aannemelijk dat Ajax op donderdagavond de halve finales van de Europa League zal halen. Daar had men op voorhand duidelijk niet op gerekend bij de Eredivisie-topclub, want de datums voor de halve finales vormen nogal een probleem voor de ploeg van trainer Peter Bosz en Amsterdam.

De Telegraaf schrijft op donderdagmorgen: "De speeldata van de halve finales zijn 4 en 11 mei, maar de gemeente Amsterdam staat in verband met Dodenherdenking niet toe dat er op 4 mei in de ArenA wordt gevoetbald. De UEFA is op de hoogte van de beslissing van burgemeester Van der Laan, die niet tienduizenden fans van de uitclub en Ajax in het centrum van de stad wil als de herdenking op de Dam plaatsvindt."

De krant gaat verder: "Het meest voor de hand liggend is dat Ajax eerst uit speelt en op 11 mei thuis. Maar het is de vraag of de UEFA de Amsterdammers dat voordeel op voorhand wil geven. Een andere mogelijkheid is dat de wedstrijd een dag eerder (3 mei), op een vroeger tijdstip dan de Champions League, wordt gespeeld áls Ajax eerst thuis zou loten." Ook 11 mei dreigde overigens een probleem te worden, door toedoen van de organisatoren van de ArenA zelf. Eigenlijk zou die datum benut moeten worden om voorbereidingen te treffen voor een dubbel optreden van Armin van Buuren, maar hier begint men nu mogelijk later mee.

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

4 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan. • putang ina +673 20 Apr 2017 om 06:27 Rang: Basisspeler
  Eerst uit spelen zou natuurlijk groot voordeel zijn maar denk dat de tegenstander dit nooit gaat accepteren.die willen uiteraard een eerlijke loting met 50% kans op eerst uit te spelen
 • ronaldpj +7911 20 Apr 2017 om 06:58 Rang: Utopisch
  Woensdag spelen is voor Ajax ook prettiger, voor de competitie. Het weekend ervoor zijn ze vrij.
 • luckykes +4818 20 Apr 2017 om 07:50 Rang: Wereldkampioen
  Woensdag spelen is voor Ajax ook prettiger, voor de competitie. Het weekend ervoor zijn ze vrij.
  .....en heeft Bosz zijn extra dagje rust toch?
 • HanV +1785 20 Apr 2017 om 09:12 Rang: Legende
  Dat wordt uitwijken naar de Jens vesting, de vaste uitwijkplek in Nederland. Maar waarschijnlijk loten ze 'toevallig' uit.

Meer over