‘Gevoelige transfer stuwt Chelsea verder omhoog’

Soccernews

Chelsea is bezig aan een voortreffelijk seizoen, ondanks de misstap tegen Crystal Palace afgelopen zaterdag. De landstitel lonkt en dus ook een terugkeer in de Champions League. Dat gaat mogelijk wel gebeuren met een deels gerenoveerde ploeg en dus duikt [i]SoccerNews.nl[/i] in de mogelijkheden voor volgend seizoen.

[b]Thibaut Courtois[/b] is normaal gesproken ook volgend seizoen de vaste nummer één van Chelsea. De Belgische doelman is weliswaar gelinkt aan een zomerse overstap naar Real Madrid, ook al omdat hij in eerder stadium uitsprak ooit terug te willen keren in de Spaanse hoofdstad. De verwachting is echter niet dat de [i]Rode Duivel[/i] volgend seizoen al elders onder contract staat, al het blijft natuurlijk voetbal…

[img]//uploads/virgil-van-dijk(southampton)(12-02-2017).png[/img]

Antonio Conte heeft dit seizoen succes met een 3-4-3 systeem, met een stevig blok op het middenveld. Defensief is Chelsea zeer stabiel en tóch overweegt Chelsea voor veel geld een nieuwe verdediger aan te trekken. Het zou daarbij gaan om [b]Virgil van Dijk[/b], die sinds zijn overstap naar Southampton een uitstekende indruk maakt. De Londenaren lijken de Oranje-international (prijskaartje circa zestig miljoen euro) het snelst te hebben gepaaid.

Van Dijk zal op Stamford Bridge mogelijk worden ondersteund door de Braziliaan [b]David Luiz[/b] en de Spanjaard [b]Cesar Azpilicueta[/b]. Op het middenveld is er natuurlijk nog steeds plek voor dé motor van het elftal: [b]N’Golo Kanté[/b]. Ook [b]Victor Moses[/b] lijkt in het huidige voetbalseizoen voldoende krediet te hebben opgebouwd om volgend seizoen wekelijks te mogen aantreden.

[img]//uploads/ngolo-kante(chelsea)(25-10-2016).jpg[/img]

Op het middenveld staat er mogelijk meer te gebeuren. Marcos Alonso maakt een goed seizoen door op Stamford Bridge, maar moet wellicht vaker plaats maken vanwege de op handen zijnde comeback van [b]Ryan Bertrand[/b] (nu Southampton). Er lonkt zelfs nog een andere transferklapper in deze linie: [b]Tiemoue Bakayoko[/b] van AS Monaco mag zich dankzij een sterk seizoen verheugen op interesse van ‘The Blues’.

[img]//uploads/romelu-lukaku(everton)(27-12-2016).jpg[/img]

Raak je al een beetje opgewonden? De aanval van Chelsea lijkt namelijk óók ingrijpend te veranderen. Sterspeler Eden Hazard komt naar verluidt sterk in aanmerking voor een toekomst bij Real Madrid en ook topschutter Diego Costa kan komende zomer zomaar eens de deur uit wandelen. Dé optie voor de spitspositie lijkt een oude bekende van de club: [b]Romelu Lukaku[/b] van Everton, die jaren geleden nog te licht werd bevonden.

[img]//uploads/alexis-sanchez(arsenal)(05-03-2017).jpg[/img]

De hele voorhoede vervangen is te veel van het goede, dus laten we [b]Pedro Rodriguez[/b] (elf goals en tien assists dit seizoen) gewoon staan. De vraag is tenslotte wie Hazard eventueel moet opvolgen als het pareltje van Chelsea. De clubleiding zal op die plek verlangen naar een echte topper en daarvoor lonkt een gevoelige investering: [b]Alexis Sánchez[/b] van stadsgenoot Arsenal, dat mogelijk genoodzaakt is om hem te verkopen.

Wie moet Chelsea sowieso halen?

  • Virgil van Dijk
  • Ryan Bertrand
  • Tiemoue Bakayoko
  • Romelu Lukaku
  • Alexis Sánchez
  • Iemand anders
185+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:41
14+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
21+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
9+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
75+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
50+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
127+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
218+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
728+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
256+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
56+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
94+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
114+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
250+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
209+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
137+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
213+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
244+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
465+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
32+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
24+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie