Bosz wijst naar mogelijke oorzaak van blunder De Ligt

Bosz wijst naar mogelijke oorzaak van blunder De Ligt
20 Maart 2017 18:11
© ProShots

Ajax verloor gisteren twee punten met een 1-1 remise bij Excelsior. Een groot aandeel in het puntenverlies was voor jongeling Matthijs de Ligt, die met een blunder de 1-0 van Mike van Duinen inleidde.

Dit terwijl hij midweeks nog enorm overtuigde, tijdens het thuisduel tegen FC Kopenhagen in de Europa League. Hij werd zelfs beloond met een plekje in Oranje. "Gister heb ik iedereen met rust gelaten, ook Matthijs", reageert trainer Peter Bosz bij Ajax TV. De coach wist van Danny Blind al vóór het duel met de Denen dat De Ligt bij Oranje zou komen later in de week.

Mogelijk heeft de invitatie wel een aandeel gehad in het ontstaan van de flater van De Ligt in Kralingen. "Er is in die paar dagen tussen Kopenhagen en Excelsior natuurlijk heel veel op zo'n jong ventje afgekomen. Ik herinner me dat ook nog wel, dat je voor het eerst voor het Nederlands elftal geselecteerd wordt. Dan weet de gehele vaderlandse pers jou te vinden. Iedereen vindt wat van je, iedereen wil wat van je. Daar moet hij mee leren omgaan", besluit Bosz, die zelf tot 8 interlands als speler kwam.

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

1 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.  • de Analist -7721 20 Mar 2017 om 19:29 Rang: Goddelijk
    aha het is de schuld van de Bondscoach

Meer over