Gullit wijst 'ideale coach' voor Nederlands elftal aan

Gullit wijst 'ideale coach' voor Nederlands elftal aan
20 Maart 2017 14:24
© ProShots

Ruud Gullit hoopt dat Ronald Koeman in de toekomst aan de slag gaat als bondscoach van Oranje. In zijn ogen is de manager van Everton de ideale man om het nationale team weer op de rails te krijgen.

Gullit is niet tegen de gekozen principes. "Maar balbezit is doel geworden in plaats van middel. Wij zijn een gevaar als we de bal hebben", stelt de oud-international in Helden. "Wat wij maar niet begrijpen is dat de tegenstander alleen maar valletjes opzet om ons fouten te laten maken."

Zijn pleidooi is dan ook om realistischer te gaan nadenken. Koeman is daartoe in staat, zo luidt zijn conclusie. "Ronald Koeman heeft zich aangepast, heeft bij Ajax, Feyenoord en PSV en in het buitenland gewerkt en teleurstellingen meegemaakt."

"Daarom vond ik hem ook de ideale coach voor het Nederlands elftal, omdat hij als enige van de buitenkant naar Nederland kan kijken. Hij snapt hoe ze Nederland willen bestrijden. Als je alleen in Nederland hebt gewerkt, ben je blind voor wat er buiten de grenzen gebeurt", aldus Gullit.

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

0 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.Meer over